Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή: Οι «υπερπράκτορες» της ΕΥΠ στο κυνήγι των Ρώσων «007» στην Ελλάδα

Σύσσωμα τα -φιλοκυβερνητικά- ΜΜΕ παρουσιάζουν τη ρωσική πρεσβεία ως «φωλιά πρακτόρων» και τους 12 που απελάθηκαν, σχεδόν ως «πράκτορες 007». Το ότι πρεσβείες άλλων «συμμαχικών» χωρών είναι τίγκα στους «διπλωμάτες»-πράκτορες, προφανώς είναι αδιάφορο. Όπως αδιάφορο είναι και ότι το 2018, όταν πάλι απελάθηκαν Ρώσοι, η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστρέφει τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις

Από: antinews.gr

Το δούλεμα πάει σύννεφο! Γιατί δε μπορεί μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια να άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα στην Ελλάδα, και από εκεί που το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης, σε συγχορδία με τη Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλαν την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστρέφει τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις επειδή κάνει απελάσεις Ρώσων, να έρχονται σήμερα και, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις απελάσεις των Ρώσων, να παρουσιάζουν τη χώρα μας ως το βασίλειο των Ρώσων κατασκόπων.

Ως γνωστόν, το 2018, η κυβέρνηση Τσίπρα είχε προβεί σε απελάσεις τεσσάρων Ρώσων διπλωματών και άλλων προσώπων, με το επιχείρημα ότι σαμποτάραν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε, η Νέα Δημοκρατία, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι ναρκοθετεί τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ίδιο αφήγημα


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά της, επίσης παρουσίαζε τη χώρα μας ως ξέφραγο αμπέλι των Ρώσων πρακτόρων. Το ίδιο ακριβώς επικοινωνιακό αφήγημα αναπαράγει σήμερα και η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, όσο και η ΝΔ σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και ατόμων με διπλωματικό διαβατήριο, ακολουθούν το ίδιο επικοινωνιακό αφήγημα.

Το πλέον εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι όλα εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης που το 2018 έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την… καταστροφή που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, σήμερα εμφανίζονται βασιλικότερα του βασιλέως, παρουσιάζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Ελλάδα στο έλεος της ρωσικής επιρροής (τύφλα να’ χει η χαρτοπετσέτα Στάλιν – Τσώρτσιλ με το μοίρασμα των Βαλκανίων) και τη ρωσική πρεσβεία ως «άντρο κατασκόπων».

Άλλος έχει το όνομα, και άλλος τη χάρη

Βέβαια, άπαντες κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο το γεγονός ότι πάμπολλες πρεσβείες «συμμαχικών» χωρών στην Ελλάδα είναι τίγκα με στελέχη μυστικών υπηρεσιών, μπαινοβγαίνουν συνεχώς στα ελληνικά υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Άμυνας, ασκούν μεγάλη επιρροή σε υψηλότατα επίπεδα της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτικής και των μυστικών υπηρεσιών, έχουν την τιμητική τους από όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, διαθέτουν στρατιές από «αναλυτές», «επιστήμονες» και δημοσιογράφους που σε καθημερινή βάση πλέκουν το εγκώμιο διαφόρων πρέσβεων και ηγεσιών μεγάλων Δυτικών χωρών, παρεμβαίνουν ωμά σε υποθέσεις που αφορούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στήνουν «σεμινάρια εκπαίδευσης» για Έλληνες «επαγγελματίες της επικοινωνίας», ελέγχουν απόλυτα διαδικτυακά Μέσα, για τα οποία υπάρχουν σαφείς υποψίες για χρηματοδοτήσεις τους, κ.ο.κ.

Τις ίδιες ακριβώς μεθόδους ακολουθούν και οι Ρώσοι στην Ελλάδα. Όμως, φαίνεται ότι άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. Όταν πρόκειται για κάποιους που έχουν επαφές με τον ρωσικό παράγοντα, είναι «πράκτορες», αλλά όταν έχουν σχέση με τον Δυτικό παράγοντα, είναι απλώς… «αναλυτές», «επαγγελματίες δημοσιογράφοι», «ακαδημαϊκοί», «σοβαροί πολιτικοί», κ.λ.π.

Κοντολογίς, όση προπαγανδιστική δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα, το ίδιο και πολύ μεγαλύτερη αναπτύσσουν άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις. Όσο αποσταθεροποιητικά μπορεί να δουλεύουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα, όταν το αποφασίσουν, το ίδιο ακριβώς, και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό κάνουν οι «σύμμαχοι». Εκτός κι αν κάποιοι (σκόπιμα) ξεχνούν την επιχείρηση εξευτελισμού των «τεμπέληδων Ελλήνων» στα χρόνια των μνημονίων από προπαγανδιστικές στρατιές φίλα προσκείμενων ΜΜΕ στον ξένο παράγοντα και στην εγχώρια διαπλοκή, βέβαια.

Ως εκ τούτου, η δαιμονοποίηση συλλήβδην Ρώσου -διπλωμάτη ή μη- ως πράκτορα είναι εκ του πονηρού.

Στις διαδηλώσεις

Και μπορεί να κατηγορούνται για πολλά οι Ρώσοι διπλωμάτες, όμως ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέϊ Μασλόφ, δεν έφτασε στο σημείο το 2018 να κατεβεί στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθεί στους πολέμιους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αντίθεση με τον Τζέφρι Πάϊατ, ο οποίος ως πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο, το 2014, μοίραζε στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, μαζί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, σάντουιτς στους αντιρώσους διαδηλωτές που ανέτρεψαν τότε τον φιλορώσο Ουκρανό πρόεδρο, Γιανουκόβιτς.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ο Τ.Πάϊατ, ακόμα και μετά το 2016 που ανέλαβε καθήκοντα στην Ελλάδα, ποτέ του δεν έπαψε να είναι πρέσβης των ΗΠΑ στο… Κίεβο.

Αμερικανικός δάκτυλος

Τώρα, λοιπόν, τι «ανακάλυψε» η κυβέρνηση και με μεγάλη χαρά αναπαράγουν τα non paper της τα Μέσα Ενημέρωσης; Ότι οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει στο Άγιον Όρος, έχουν εξαγοράσει ένα μεγάλο κομμάτι ιερέων, ελέγχουν διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, έχουν επαφές με επιστήμονες, αναλυτές και Έλληνες πολιτικούς.

Σύμφωνοι. Τα ίδια ακριβώς υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Και η ΝΔ απέρριπτε αυτούς τους ισχυρισμούς. Τώρα, η κυβέρνηση αναμασά ό,τι ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν.

Εύλογα, όμως, γεννώνται τα ερωτήματα: Τώρα τα ανακάλυψε όλα αυτά η κυβέρνηση; Γιατί άργησε τρία χρόνια να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι, όπως υποστηρίζει τώρα, «άντρο Ρώσων πρακτόρων»; Γιατί δεν έλεγε ότι δε θέλει καμία σχέση με τη Ρωσία, αλλά αντίθετα, μόλις τον Δεκέμβριο του 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφήμιζε την «επαναθέρμανση» των σχέσεών του με τη Ρωσία και προσωπικά με τον Πούτιν;

Και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Το συνήθως καλά πληροφορημένο «Βήμα», το οποίο συχνά αναπαράγει διαρροές μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, γράφει: «Ο αμερικανικός παράγων στην Ελλάδα ανέπτυξε έντονη κινητικότητα με αφορμή τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Προ δύο εβδομάδων, οι Αμερικανοί ζήτησαν επισήμως από την ελληνική πλευρά να απελάσει Ρώσους. Το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε».

Εάν πράγματι επιβεβαιωθεί η πληροφορία, αυτό σημαίνει ότι η απόφαση για απελάσεις Ρώσων διπλωματών ελήφθη από το μέγαρο Μαξίμου.

Βέβαια, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Φόρουμ των Δελφών δήλωσε για τις απελάσεις: «Στεναχωριέμαι να πω ότι η Ελλάδα δεν είχε καμιά άλλη εναλλακτική επιλογή». Άραγε, αυτό σημαίνει ότι ερωτήθη για τις απελάσεις και συμφώνησε, ή δεν ερωτήθη καθόλου και τον «καπέλωσαν»… με εντολή Μαξίμου;

Προφανώς, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραδεχτούν ποτέ δημόσια ότι έλαβαν τις αποφάσεις για απελάσεις κατόπιν «προτροπών» του αμερικανικού παράγοντα. Δύσκολα, όμως, πείθεται κανείς περί του αντιθέτου.

Ο Α.Τσίπρας, μάλιστα, ούτε καν είχε παραδεχτεί ότι είχε πάρει αυτός την απόφαση για τις απελάσεις του 2018. Το παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, μόλις εκδηλώθηκε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι τότε έριχνε την ευθύνη στον τότε υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Μπαγιάτικα» στοιχεία

Ελπίζουμε, πάντως, τα στοιχεία που έχει δώσει η ΕΥΠ στον πρωθυπουργό να μην είναι όπως εκείνα που δόθηκαν το 2018, ορισμένα εκ των οποίων αποδείχτηκαν «μπαγιάτικα» και «πέτσινα». Όπως για παράδειγμα η πληροφορία ότι πολύ πριν το 2018, κάποιος Ρώσος προσπάθησε να αγοράσει από στρατιωτικό ακόλουθο πρεσβείας χώρας – μέλους της ΕΕ στην Αθήνα πληροφορίες.

Η διείσδυση Ρώσων και πολλών άλλων στην Ελλάδα βγάζει μάτι. Δε χρειάζεται να είναι κανείς Τζεϊμς Μπόντ για να το καταλάβει. Αλλά από αυτού του σημείου μέχρι να παρουσιάζονται όλοι οι Ρώσοι διπλωμάτες ως «πράκτορες 007», ούτε στο μυαλό του πιο ευφάνταστου Κλουζώ της Κατεχάκη δεν περνάει!

Τώρα, λοιπόν, εμφανίζεται ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός και οι υπερπράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι μπορεί να μην ξέρουν τα όργια που κάνουν οι Τούρκοι πράκτορες στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν οι Ρώσοι πράκτορες, και τι λένε; Ότι οι 12 Ρώσοι που απελαύνονται, χαρακτηρίζονται «δυνατοί παίκτες» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ότι τους τελευταίους 15 μήνες παρακολουθούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ότι, τουλάχιστον δύο από τους απελαθέντες είχαν επιχειρήσει να προσεγγίσουν Έλληνες στρατιωτικούς για θέματα στρατιωτικής τεχνολογίας, καθώς και πράκτορες της ΕΥΠ στο παρελθόν (2018). Ωστόσο, δυστυχώς, άνθρακες ο θησαυρός! Δε βρέθηκαν ατράνταχτα στοιχεία για κατασκοπευτική δράση τους.

Συνθήκη Βιέννης


Να σημειωθεί πως για να απελαθεί ένας διπλωμάτης για παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης, η χώρα που τον διώχνει πρέπει τεκμηριωμένα να αποδείξει ότι καταπάτησε τους κανόνες που διέπουν τη διπλωματική ιδιότητα και ασυλία του. Στην προκειμένη ότι ασκούσε κατασκοπεία ή άλλη αποσταθεροποιητική δραστηριότητα σε βάρος της Ελλάδας.

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες για αποσταθεροποιητικές κινήσεις του ρωσικού παράγοντα και στην Ελλάδα. Στην περίπτωση των τελευταίων απελάσεων, όμως, και ιδιαίτερα για ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ρωσικής πρεσβείας που διώχνονται, είναι άκρως αμφίβολο εάν έχουν συγκεντρωθεί τέτοια στοιχεία. Το αντίθετο.

Η ελληνική κυβέρνηση, επίσης, εφόσον αποφάσισε να ευθυγραμμιστεί με τη Δυτική γραμμή των απελάσεων, θα μπορούσε να διώξει λιγότερους Ρώσους διπλωμάτες, και όχι 12.

Κι αυτό, διότι εάν η Μόσχα λάβει απαντητικά μέτρα και απελάσει 12 Έλληνες από τις διπλωματικές Αρχές στη Ρωσία, ουσιαστικά πρεσβεία και προξενεία (Μόσχα, Α.Πετρούπολη, Νοβοροσίσκ) κινδυνεύουν με λουκέτο. Να σημειωθεί ότι, συνολικά, τα άτομα που έχουν διπλωματικό διαβατήριο στις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στη Ρωσία είναι 36 (διπλωμάτες, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.α.).

Οι επισκέψεις στη Μόσχα

Κατά τις κυβερνητικές διαρροές, οι 12 Ρώσοι απελαθέντες που θεωρούνται από την ΕΥΠ «ύποπτοι» για… περίεργα παιχνίδια, κατείχαν κυρίως θέσεις συμβούλου στις διπλωματικές αντιπροσωπείες και είχαν παραμονή κατά μέσο όρο τρία χρόνια στην Ελλάδα.

Μεταξύ των υψηλόβαθμων της πρεσβείας που απελάθηκαν, είναι το Νο2 της πρεσβείας στην Αθήνα, Όλεγκ Μπρεντίχιν, ο γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, και ο υπεύθυνος Τύπου, Βασίλι Γκαβρίλοφ.

Βέβαια, οι παραπάνω δε βρίσκονταν μόνο τρία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν «ριζώσει» στη χώρα μας. Μάλιστα, με διαλείμματα, βρίσκονταν στην Ελλάδα σχεδόν από το 2006 και ήταν πασίγνωστοι στους διπλωματικούς κύκλους για τη δραστηριότητά τους. Τώρα, αίφνης, εμμέσως πλην σαφώς, τους «βαφτίζουν» πράκτορες!

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, είναι πασίγνωστο ότι χάρις σε έναν εξ αυτών, προωθήθηκε το αίτημα της Αθήνας για να επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τη Μόσχα, λίγο προτού γίνει η ρωσική εισβολή. Τώρα, και αυτός έγινε … «πράκτορας»;

Προώθηση ρωσικών θέσεων

Κατά τις ίδιες κυβερνητικές διαρροές, ο Β. Γκαβρίλοφ, τον οποίον τα διάφορα ελληνικά (;) ευαγή ιδρύματα παρουσιάζουν ως «επιλογή του Κρεμλίνου», είχε στήσει δίκτυα επικοινωνίας με επιτελείς του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και με χειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όπου διοχετεύονται οι θέσεις της Μόσχας.

Απορίας άξιον. Να προωθεί τις θέσεις της χώρας του δεν είναι η δουλειά του ως υπεύθυνου του γραφείου Τύπου της ρωσικής πρεσβείας; Που βρίσκεται το περίεργο! Το ίδιο ακριβώς δεν κάνουν και όλες οι άλλες πρεσβείες;

Σύμφωνα με τα non paper που κυκλοφόρησε η κυβέρνηση, στις ύποπτες (!) δραστηριότητες των απελαθέντων εντάσσονται συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα με τουλάχιστον 20-30 άτομα από ΑΕΙ και ΤΕΙ, μελετητές, ιδιοκτήτες περίπου 10 μικρών ιστοτόπων και MME.

Με αυτό το σκεπτικό, βέβαια, αν καταγραφούν σε μια λίστα οι μυστικές ή ανοικτές συναντήσεις με πρεσβείες μεγάλων Δυτικών χωρών, τότε οι μισοί Έλληνες δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι, θα πρέπει να πρέπει να χαρακτηριστούν ως «πράκτορες» Δυτικών δυνάμεων.

Ξέπλυμα


Ανεξαρτήτως αυτού, πάντως, ιδιαίτερη σημασία έχει ότι, κατά τις ίδιες διαρροές, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος θα προβεί σε έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από συγκεκριμένα άτομα, φορείς και κύκλους, υπήρξαν και συνεχίζουν να ρέουν χρηματοδοτήσεις από τη ρωσική πλευρά. Μένουν να φανούν τα αποτελέσματα!

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, μετά από παρακολουθήσεις ενός εκ των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν, φέρεται να ήταν σε επαφή με κάποιους από τους ηγέτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Επίσης, αναφέρεται ότι ο ρωσικός παράγων είχε διεισδύσει στην Εκκλησία και σε παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, σε επιχειρηματικούς κύκλους και ΜΜΕ, κυρίως στη Μακεδονία.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail