Το αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman έφτασε στο Γκντανσκ της Βαλτικής Θάλασσας

media.defense.gov

Freepen.gr - Το αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έφτασε στο λιμάνι του Γκντανσκ της Πολωνίας, αναφέρει το TVN.

«Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman, το οποίο διαθέτει, μεταξύ άλλων, εκτοξευτές ρουκετών και πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων, αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Γκντανσκ», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

«Όπως εξήγησαν τα μέλη του πληρώματος, σκοπός της επίσκεψης είναι να σηματοδοτήσει την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, αλλά αυτήν την στιγμή θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό και την ιστορία μας», σημειώνει το κανάλι.

Σύμφωνα με το TVN, το πλοίο θα παραμείνει στην Πολωνία μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Φτάσαμε στο λιμάνι του Γκντανσκ για μια επίσκεψη ρουτίνας, στόχος μας είναι να σηματοδοτήσουμε την αμερικανική παρουσία στη Βαλτική Θάλασσα και να διαβεβαιώσουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα σε οποιαδήποτε πιθανή επιθετικότητα στην περιοχή», δήλωσε ο διοικητής του αντιτορπιλικού Metta Zablika. 

Δήλωσε επίσης πως το πλήρωμα σκοπεύει να βοηθήσει το Γκντανσκ στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail