Η καταστροφή της Φ/Γ "Hetman Sahaidachny" για να μην πέσει στους Ρώσους

Freepen.gr - Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας, Hetman Sahaidachny, καταστράφηκε σύμφωνα με μια φωτογραφία που εμφανίστηκε στα social media στις 3 Μαρτίου.

Στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, πολλές πηγές ανέφεραν ότι μέλη του Ουκρανικού Ναυτικού βύθισαν τη φρεγάτα σε ναυπηγείο στην πόλη Μικολάιεφ, σημειώνει το southfront.org.

Η φρεγάτα, η οποία κατασκευάστηκε αρχικά ως περιπολικό πλοίο της σοβιετικής κλάσης Krivak, πιθανότατα ναυάγησε για να αποφευχθεί η σύλληψη ή η καταστροφή της από τον ρωσικό στρατό.

Η Hetman Sahaidachny ήταν οπλισμένη με ένα ναυτικό πυροβόλο AK-100, δύο 30 mm AK-630 CIWS [κοντά οπλικά συστήματα], δύο τετραπλούς τορπιλοσωλήνες 533 mm και ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές ρουκετών RBU-6000. Η φρεγάτα ήταν επίσης εξοπλισμένη για να μεταφέρει ναυτικό ελικόπτερο Ka-27.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Αρκετές μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν ήδη φτάσει στα περίχωρα του Μικολάεφ. Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα απομακρυνθούν από την πόλη πολύ σύντομα.

Το Ουκρανικό Ναυτικό, το οποίο χειρίζεται περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία, δεν έχει δείξει καμία αποτελεσματική αντίσταση μέχρι στιγμής. Στις 26 Φεβρουαρίου, 16 ουκρανικά σκάφη επιτέθηκαν σε πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που εκκένωσαν Ουκρανούς στρατιώτες που κατέθεσαν τα όπλα από το Snake Island. Τότε, και τα 16 σκάφη καταστράφηκαν στην αντιπαράθεση. Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν υπέστη απώλειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail