Την ψώνισε! Ο Ζελένσκι συνέκρινε ξανά τον εαυτό του με τον Ρίγκαν μιλώντας στην Bundestag

Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelensky, σε ομιλία του στην Bundestag, θυμήθηκε τον πρώην ηθοποιό, Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν και έβαλε τον εαυτό του στο ρόλο του, καλώντας το Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να γκρεμίσει το «νέο τείχος» στην Ευρώπη. 

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για αναποφασιστικότητα σε ενέργειες κατά της Ρωσίας, ιδίως για την επιβολή κυρώσεων μόνο μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνέχιση των επιχειρηματικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία από ορισμένες γερμανικές εταιρείες.

«Σας χωρίζει κάποιο τείχος, αυτό δεν είναι το Τείχος του Βερολίνου, αλλά αυτό είναι ένα τείχος στο κέντρο της Ευρώπης μεταξύ ελευθερίας και μη ελευθερίας, και αυτό το τείχος γίνεται μεγαλύτερο με κάθε βόμβα που πέφτει στην Ουκρανία, με κάθε απόφαση που δεν ελήφθη, μια απόφαση υπέρ της ελευθερίας, που θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Γιατί είναι αυτό δυνατό;» - είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω βίντεο-σύνδεσμου στην Bundestag.

Υπενθύμισε ότι οι ουκρανικές αρχές είπαν στους Γερμανούς ότι ο Nord Stream 2 ήταν «ένας τρόπος προετοιμασίας για πόλεμο και λάβαμε μια απάντηση ότι αυτό είναι ένα καθαρά οικονομικό έργο», πως η Ουκρανία ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να λάβει εγγυήσεις ασφάλειας, αλλά έλαβε την απάντηση ότι «αυτό δεν είναι στην ημερήσια διάταξη». Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά είναι «μια πέτρα για την οικοδόμηση ενός νέου τείχους στην Ευρώπη». 

Ο Ζελένσκι θυμήθηκε επίσης ένα άλλο ιστορικό επεισόδιο στη γερμανική ιστορία - την αερογέφυρα του Βερολίνου, η οποία επέτρεψε στις δυτικές χώρες να προμηθεύουν το Δυτικό Βερολίνο με τρόφιμα κατά την πρώτη κρίση του Βερολίνου. "Αν θυμάστε την αεροπορική γέφυρα του Βερολίνου, τότε η αεροπορική επικοινωνία ήταν ασφαλής, δεν έπεσαν βόμβες. Σήμερα όμως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αεροπορική γέφυρα στη χώρα μας", είπε ο Ζελένσκι. 

Θυμήθηκε τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο στρατός της ναζιστικής Γερμανίας πολέμησε στο έδαφος της Ουκρανίας. "Κάθε χρόνο, οι πολιτικοί επαναλαμβάνουν -"ποτέ ξανά". Και τώρα βλέπουμε ότι αυτά τα λόγια δεν αξίζουν τίποτα", είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Ζελένσκι έθιξε ξανά το θέμα «ένας νέος τοίχος στην Ευρώπη» και υπενθύμισε τα λόγια του Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, που είπε το 1987 μπροστά από το Τείχος του Βερολίνου, ερμηνεύοντάς τα εκ νέου με σύγχρονο τρόπο. "Ένας πρώην ηθοποιός, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν είπε κάποτε στο Βερολίνο: Κύριε Γκορμπατσόφ, γκρεμίστε αυτό το τείχος. Και σας το λέω, αγαπητέ καγκελάριε Σολτς - γκρεμίστε αυτό το τείχος, δώστε στη Γερμανία τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αξίζει, ώστε να οι απόγονοί σας να είναι περήφανοι για εσάς. Υποστηρίξτε την ειρήνη, υποστηρίξτε την Ουκρανία, σταματήστε αυτόν τον πόλεμο, βοηθήστε μας να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι.

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Φέρει τεράστια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει σήμερα και το μόνο που επιδιώκει είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος που πρώτα θα εξαφανίσει την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail