Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς προς τη Ρωσία

Αφού τα δυτικά έθνη έπληξαν τη Ρωσία με άνευ προηγουμένου οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις για την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, η Κίνα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε μονομερείς κυρώσεις. Αντίθετα, η χώρα «θα συνεχίσει να διατηρεί κανονικές οικονομικές, εμπορικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές με τα σχετικά μέρη», δήλωσε ο Guo Shuqing, επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας, σε δήλωση που επικαλείται η Wall Street Journal την Τετάρτη.

statista.com - Felix Richter / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας το 13% των εξαγωγών της χώρας το 2019.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο είναι ακόμη πιο σημαντικός ως προμηθευτής αγαθών για τη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας το 22% των εισαγωγών αγαθών της χώρας το ίδιο έτος.

Μεταξύ των οκτώ σημαντικότερων εταίρων εισαγωγής της Ρωσίας, η Κίνα και η Λευκορωσία είναι οι μόνες δύο χώρες που δε συμμετέχουν στις εκτεταμένες κυρώσεις κατά της χώρας, αφού η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με τις δυτικές χώρες στην απαγόρευση των ρωσικών τραπεζών από το δίκτυο SWIFT και «συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για ειρηνική επίλυση της κατάστασης».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail