Η γεωοικονομική κίνηση τζούντο του Πούτιν ανατρέπει τους οικονομικούς πίνακες στη Δύση

Ο Πρόεδρος Πούτιν, ως τζούντο master, μόλις ανέτρεψε τους οικονομικούς πίνακες στη Δύση με την τελευταία του γεωοικονομική κίνηση, δηλώνοντας ότι η πληρωμή για τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε νέες μη φιλικές χώρες μπορεί πλέον να γίνει μόνο σε ρούβλια. Δεν είναι τυχαίο πως το δολάριο έπεσε 8,3% έναντι του ρουβλίου αμέσως μετά, καθώς οι παρατηρητές της αγοράς δικαίως φοβούνται ότι η Δύση βρίσκεται στον γκρεμό μιας μεγάλης οικονομικής κατάρρευσης για την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγορεί ψευδώς τον Ρώσο ηγέτη. Η ΕΕ είναι πλέον αναγκασμένη είτε να ενισχύσει το νόμισμα της Ρωσίας που είχε πέσει στο παρελθόν είτε να διακόψει εντελώς τις εισαγωγές της από την Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη και να διακινδυνεύσει να δει τις τιμές να εκτιναχθούν στα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ό,τι κι αν συμβεί, το αποτέλεσμα είναι επωφελές για τη Ρωσία: το νόμισμά της θα σταθεροποιηθεί ή το ευρώ θα αρχίσει να καταρρέει εξίσου γρήγορα, αν όχι περισσότερο, και έτσι να μετριαστεί συγκριτικά η κατάρρευση του ίδιου του ρουβλίου. Η δήλωση του Προέδρου Πούτιν έρχεται στρατηγικά λίγο πριν από την επίσκεψη του Μπάιντεν στο μπλοκ, όπου θα συμμετάσχει στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ, της G7 και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πριν από την επίσκεψη στην κορυφαία αντιρωσική πρωτοπόρο της εποχής, την Πολωνία . Αυτός ο επίδοξος ηγέτης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΚΑΕ) βρίσκεται επίσης στο χείλος της σύγκρουσης με τους συντηρητικούς-εθνικιστές ιδεολογικούς συμμάχους του στην Ουγγαρία σχετικά με την απαίτηση της Βαρσοβίας να ακολουθήσει αμέσως ολόκληρη η Ευρώπη την πολιτική της «απορωσοποίησης» και να διακόψει κάθε σχέση με Ρωσία.

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση πίστευε αφελώς ότι οι άνευ προηγουμένου και προσχεδιασμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία που προκλήθηκε να ξεκινήσει αφού η Αμερική αρνήθηκε να σεβαστεί τις προτάσεις της για την εγγύηση της ασφάλειας θα συνέτριβε την οικονομία αυτής της χώρας, αναγκάζοντάς την έτσι να αναλάβει μονομερή παραχωρήσεις που ουσιαστικά θα ισοδυναμούσαν με θυσία για την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας στην Ουκρανία ειδικότερα και στην Ευρώπη ευρύτερα. Η γεωοικονομική κίνηση τζούντο του Προέδρου Πούτιν μόλις απέδειξε πως αυτή ήταν μια εντελώς λανθασμένη πρόβλεψη που τώρα έχει γίνει εντελώς αντιπαραγωγική για τις δυτικές οικονομίες, ειδικά για την Ευρώπη.

Αντί η οικονομία της Ρωσίας να πλησιάζει σε κατάρρευση, τώρα η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το εκπληκτικό σενάριο, και όλα αυτά λόγω των γεγονότων που η ίδια η Αμερική αποφάσισε να δρομολογήσει. Εάν συμβεί το δεύτερο μελλοντικό ενδεχόμενο, τότε η οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας δε θα ήταν καν τόσο κακή, καθώς ο υπόλοιπος κόσμος με την πιθανή εξαίρεση της Κίνας θα έπεφτε μαζί της, θέτοντας έτσι σχεδόν όλους στην ίδια κατάσταση και κάνουν την οικονομική παρακμή της Μόσχας συγκριτικά λιγότερο επώδυνη. Σχετικά με αυτό, παρά τη μέχρι στιγμής συντριβή του νομίσματός της, η Ρωσία είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης με τα περισσότερα βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ειδικά γεωργικά προϊόντα, επομένως θα τα καταφέρει ό,τι κι αν γίνει.

Όλα όσα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής είναι ήδη πολύ σκοτεινά, αλλά τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη εάν η κρίση των τιμών των τροφίμων που αναμένει ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σε αρκετούς μήνες καταλήξει επίσης να υλοποιηθεί. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί λόγω των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων της Ρωσίας και της Ουκρανίας από αυτό που με στοργή περιγράφεται ως ένα από τα καλάθια ψωμιού στον κόσμο που επηρεάζονται αρνητικά από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και τους οικονομικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας. Επιπλέον, οι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και του συμμάχου της στη Λευκορωσία σημαίνουν πως καμία από τις φωσφορικές πηγές δε θα είναι σε θέση να παράσχει λιπάσματα σε πολλούς από τους εταίρους τους, αυξάνοντας περαιτέρω την τιμή των βασικών τροφίμων και πιθανώς μειώνοντας επίσης την παραγωγή.

Όχι μόνο θα μπορούσε αυτό να οδηγήσει κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον ήδη φτωχό Παγκόσμιο Νότο να πεθάνουν από ελλείψεις τροφίμων, όπως προειδοποίησε ο Πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στη «Συνάντηση για την κοινωνικοοικονομική υποστήριξη για τις περιφέρειες», αλλά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει βαθιές πολιτικές αλλαγές στη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λόγω του ότι το «Χρυσό δισεκατομμύριο» είναι ασυνήθιστο σε τέτοιους βασικούς αγώνες όπως το να μπορεί να αντέξει οικονομικά τα τρόφιμα και την ενέργεια. Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι υποτελείς τους έχουν ήδη βιώσει μεγάλης κλίμακας αναταραχή λόγω της πεποίθησης πολλών ανθρώπων ότι ορισμένοι περιορισμοί που συνδέονται με τον COVID δεν σχετίζονταν πραγματικά με την προώθηση της επιδημιολογικής ασφάλειας, αλλά επιβλήθηκαν πραγματικά για πολιτικούς λόγους ιδιωτών από την ελίτ τους.

Αυτά τα προϋπάρχοντα δίκτυα διαμαρτυρίας μπορούν πολύ εύκολα να ενεργοποιηθούν για άλλη μια φορά επιδιώκοντας την πολύ πιο επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί ότι παρέχεται στους μέσους ανθρώπους βασική τροφή και ενέργεια, τα οποία μπορεί να μην είναι πλέον εγγυημένα λαμβάνοντας υπόψη τις αλληλένδετες κρίσεις που μόλις εξηγήθηκαν και οι οποίες καταλύθηκαν από την απάντηση της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην ίδια ρωσική ειδική επιχείρηση που οι ίδιες προκάλεσαν. Στην εξαιρετικά ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι από όλα αυτά, τότε η Ρωσία μπορεί να μετατραπεί από μια λεγόμενη «παρία» σε παράδεισο, καθώς έχει αρκετή τροφή και ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες των δικών της ανθρώπων, κάτι που θα ήταν η απόλυτη γεωστρατηγική κίνηση τζούντο εάν συμβεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail