Ρώσοι και Ουκρανοί πραγματοποιούν..."απόβαση" στην Αττάλεια!

MILALUNA / pixabay
Freepen.gr - Ρώσοι και Ουκρανοί έχουν διπλασιάσει τις δαπάνες τους για ακίνητα στην Αττάλεια της Τουρκίας, ανέφερε την Κυριακή η Duvar English, επικαλούμενη δημοσίευμα της τουρκικής έκδοσης Oksijen.

Η Αττάλεια, ένα δημοφιλές μέρος διακοπών για επισκέπτες από τη Ρωσία καθώς και την Ουκρανία, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον από αφίξεις και από τις δύο χώρες μετά την απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την Oksijen, η πλατφόρμα ακινήτων Emlakjet κατέγραψε αύξηση 51 τοις εκατό στις αναζητήσεις κατοικιών προς πώληση από τη Ρωσία. Από τους Ουκρανούς, το ποσό ήταν υψηλότερο με 63 τοις εκατό αύξηση στις αναζητήσεις.

Ο Ömer Faruk Akbal, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προώθησης Ακινήτων στο εξωτερικό (GİGDER), είπε στο Oksijen ότι αγοραστές τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία αναζητούν σπίτια στην Τουρκία τώρα ως άμεσο αποτέλεσμα του πολέμου.

"Λόγω του συγκρουσιακού περιβάλλοντος, δεν ενεργούν μόνο για διακοπές. Η ασφάλεια έρχεται στο προσκήνιο. Επιπλέον, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν επίσης αποτελεσματικές σε αυτή την επιλογή", δήλωσε ο Akbal.

Οι Ρώσοι έχουν εκφράσει παραδοσιακά ένα από τα υψηλότερα ενδιαφέροντα για τουρκικά ακίνητα μεταξύ ξένων αγοραστών. Ο Akbal, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνει πως οι Ρώσοι αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα ξένων αγοραστών ενώ οι Ουκρανοί βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα στην όγδοη θέση.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι αγορές ακινήτων στην Αττάλεια αυξήθηκαν απότομα, κατά 96 τοις εκατό στις πωλήσεις σε αγοραστές από τη Ρωσία και 85 τοις εκατό μεταξύ αυτών από την Ουκρανία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας. Davut Çetin.

Αλλά το μειονέκτημα αυτής της αύξησης του ενδιαφέροντος είναι πως οι τιμές σε ορισμένες περιοχές της Αττάλειας έχουν αυξηθεί. Σε ορισμένα σημεία της πόλης, οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 100 τοις εκατό.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail