Οι δυτικές ελίτ εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να μειώσουν το βιοτικό επίπεδο

ΑΡ Photo / Μichael Ρrοbst
Φαίνεται να είναι μια συνέχεια της τάσης όπου πρέπει να θυσιαστείς για το ευρύτερο παγκόσμιο καλό ή να εξοστρακιστείς από την αστυνομία της σκέψης

Είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από τον συνεχή τόνο της ανάγκης να θυσιαστoύμε για το ευρύτερο παγκόσμιο καλό ή αλλιώς να θεωρηθούμε εγωιστές. Και τώρα, κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ακόμη χειρότερα από την αστυνομία της σκέψης, αν δεν συμφωνείτε με αυτή τη νέα προοπτική: Αυτή του δημιουργού - Πούτιν.

Rachel Marsden - rt.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία, οι δυτικές ελίτ υποστηρίζουν ότι πρέπει όλοι συλλογικά και παράλογα να δεχτούμε τη μείωση του βασικού βιοτικού μας επιπέδου προκειμένου να αντεπιτεθούμε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνει είναι να τους επιτρέπει να συνεχίσουν να επωφελούνται από τις ολοένα και πιο χαμηλές προσδοκίες μας, ενώ το μόνο που λαμβάνουμε σε αντάλλαγμα είναι η ικανοποίηση των δικών μας σημάτων αρετής.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ κάλεσε όλους τους Γάλλους να «καταβάλουν προσπάθεια» για την κατανάλωση ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές. Οι άνθρωποι θα πρέπει «να συνειδητοποιήσουν ότι εισερχόμαστε σε έναν νέο κόσμο» εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στην οποία «πρέπει να επιταχύνουμε την ανεξαρτησία μας έναντι των ορυκτών καυσίμων», είπε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV νωρίτερα το Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός οικολογικής μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili, ανακοίνωσε πως οι δημόσιοι φορείς θα κληθούν να «μειώσουν κατά ένα βαθμό» τη θέρμανση τους ως απάντηση στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας από την έναρξη της σύγκρουσης.

Ο Λεμέρ άφησε τη γάτα να βγει από την τσάντα για να παραπέμπει σε έναν «νέο κόσμο» - μια φράση που φαίνεται να είναι στα χείλη κορυφαίων δυτικών αξιωματούχων αυτές τις μέρες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε ένα επιχειρηματικό στρογγυλό τραπέζι. «Τώρα είναι μια στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν και θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εκεί έξω, και πρέπει να την οδηγήσουμε», είπε ο Μπάιντεν. «Πρέπει να ενώσουμε τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο για να το κάνουμε».

Και ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell ζήτησε επίσης από τους Ευρωπαίους να «κόψουν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει με τη Ρωσία», χρησιμοποιώντας λιγότερη θέρμανση, προφανώς αγνοώντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακατευθυνθεί σε άλλες αγορές, ενώ οι Ευρωπαίοι κάθονται τριγύρω περιμένοντας να δημιουργήσει θερμότητα η νέα τους αρετή.

Υπήρχε εδώ και καιρό η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η εχθρότητα προς τις ανάγκες του μέσου πολίτη που ζει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πλαισιωθεί ως επιδίωξη των καλύτερων συμφερόντων του εναντίον της Ρωσίας. Ο νόμος «Προστασία της Ενεργειακής Ασφάλειας της Ευρώπης του 2019» σχεδιάστηκε για να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 για «να αντιμετωπίσουν έργα ρωσικών αγωγών που δημιουργούν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και, κατά συνέπεια, θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική και πολιτική της Ευρώπης. οικονομική ευημερία».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η νομοθεσία εισήχθη από τον Τεντ Κρουζ, έναν Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή από το «μεγάλο πετρέλαιο» του Τέξας, ο οποίος θα μπορούσε τελικά να επωφεληθεί από την απώλεια της Ρωσίας από την ΕΕ ως προμηθευτή της. Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, το 2021, η ΕΕ αγόραζε περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ρωσικού αργού πετρελαίου και συμπυκνώματος – ή το 49% των εξαγωγών της χώρας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν άμεσα πρακτικά υποκατάστατα για τη ρωσική ενέργεια. Και ενώ το να απορρίψετε το «γκάζι του Πούτιν» στο γαλλικό σπίτι σας μπορεί να είναι ενδεδειγμένο σε κάθε περίπτωση –και μιλάω ως κάποια που δεν έχει ανοίξει ποτέ τη θερμότητα στο σπίτι μου εδώ και 13 χρόνια γαλλικής ζωής– συμβαίνει κάτι άλλο εδώ. Φαίνεται ότι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την τρέχουσα κατάσταση για να δεσμεύσουν τους ανθρώπους να δεχτούν να πληρώσουν περισσότερα, ενώ αποδέχονται λιγότερη αξία και χωρίς πραγματικό τέλος ή πρακτική λύση. Το γεγονός ότι ο Λεμέρ έπαιξε χειριστικά τα συναισθήματα προκαλώντας με εικόνες Ουκρανών παιδιών σε μια έκκληση για βασική εξοικονόμηση ενέργειας θα πρέπει να σηκώσει κόκκινες σημαίες.

Ομοίως, ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ είπε στο περιοδικό Spiegel ότι οι άνθρωποι πρέπει να πολεμούν τον Πούτιν αλλάζοντας τη διατροφή τους. «Παρά το γεγονός ότι είμαι χορτοφάγος, δε θα κηρύξω ότι όλοι πρέπει να γίνουν χορτοφάγοι», είπε. «Αλλά ας το θέσουμε ως εξής: Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος θα ήταν συνεισφορά κατά του Πούτιν».

Αυτό το μήνυμα μάς φέρνουν οι ίδιες ελίτ που διακινούν συστηματικά την ιδέα πως οι δυτικοί τρώνε ζωύφια στα κύρια μέσα ενημέρωσης. Το αίτημα του Ozedemir δεν έχει καμία σχέση με τον Πούτιν ή την Ουκρανία και με αυτή την εμμονή να ενοχοποιεί αδυσώπητα τον μέσο άνθρωπο να συμμορφώνεται και να πιέζει ο ένας τον άλλον, να μειώνει το βιοτικό τους επίπεδο με το πρόσχημα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής ή τον Πούτιν ή όποια άλλη δικαιολογία νομίζουν ότι θα δεχτείς.

Εν τω μεταξύ, ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, μαχητής της κλιματικής αλλαγής και αδυσώπητος πωλητής εμβολίων, έχει γίνει ο μεγαλύτερος ιδιωτικός ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δημιουργηθεί ως ένας από τους μεγάλους ωφελούμενους ενός μέλλοντος χωρίς κρέας. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Gates έχει υποστηρίξει ανοιχτά την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, ενώ το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει επενδύσει εκατομμύρια στην εταιρεία γενετικά τροποποιημένων τροφίμων Monsanto, σύμφωνα με το NBC News. Άλλοι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley επενδύουν επίσης στην παραγωγή ψεύτικων τροφίμων, όπως ο ιδρυτής του PayPal, Peter Thiel και ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin.

Αυτό κάνει κάποιον να αναρωτιέται αν πρόκειται πραγματικά για να το κολλήσετε στον Πούτιν και όχι για τους πλούσιους που προσπαθούν να σας πείσουν να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά σας.

Ούτε καν τα ιερά σας κατοικίδια δεν είναι ασφαλή. Ένα άρθρο γνώμης του Bloomberg News πρότεινε πρόσφατα ότι οι άνθρωποι πρέπει να περιορίσουν την υγεία των ζώων συντροφιάς τους σε αυτήν την περίοδο πληθωρισμού που προκαλείται από την κρίση. "Εάν είστε ένας από τους πολλούς Αμερικανούς που έγιναν νέος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ίσως να θέλετε να ξανασκεφτείτε αυτές τις δαπανηρές ιατρικές ανάγκες για κατοικίδια", ανέφερε το άρθρο.

Ένα άλλο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Liberation ρωτά: «Πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τι σημαίνουν στην καθημερινή μας ζωή;»

Είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από τον συνεχή τόνο της ανάγκης να θυσιαστούμε για το ευρύτερο παγκόσμιο καλό ή αλλιώς να θεωρηθούμε εγωιστές. Και τώρα, κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ακόμη χειρότερα από την αστυνομία της σκέψης, αν δεν συμφωνείτε με αυτή τη νέα προοπτική: Αυτή του δημιουργού - Πούτιν.

Με αυτόν το ρυθμό, σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο όπου, αν δεν ζεις στο ίδιο επίπεδο με έναν Ουκρανό πρόσφυγα, τότε είσαι ένας λαίμαργος που σκοτώνει τη γη, που καταβροχθίζει αέρια, μισεί τη δημοκρατία και δεν έχει δουλειά να συμμετέχει στην ευγενική κοινωνία. Εάν πιστεύετε ότι δεν μπορεί να συμβεί, απλώς ρωτήστε οποιονδήποτε από αυτούς που απέφευγαν και περιθωριοποιήθηκαν χωρίς οίκτο, έχασαν τη δουλειά, τον τρόπο ζωής ή την ελευθερία του ταξιδιού εν μέσω της κρίσης του Covid όταν αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο ψηφιακό πάσο υγείας.

Οι δυτικές ελίτ εκμεταλλεύονται αυτήν την κρίση για να επιταχύνουν μια μακρά διαρθρωμένη ατζέντα που φαίνεται προορισμένη να οδηγήσει σε συλλογική εξαθλίωση προς όφελος λίγων εκλεκτών. Δείχνουν τη Ρωσία και ουρλιάζουν προωθώντας τα πιόνια και τους αποδιοπομπαίους τράγους τους πίσω από την ψεύτικη αρετή. Μην το φάτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail