Στη Γερμανία ζητούν από τον Ουκρανό πρέσβη «να μην ενοχλεί με ηλίθιες ομιλίες»

MZS Ukraine
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» βουλευτής Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, Νικολάους Κράμερ μίλησε με σκληρά λόγια κατά του πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία Άντριι Μέλνικ, γράφει η εφημερίδα Nordkurier.

Ο Γερμανός βουλευτής κατηγόρησε τον Μέλνικ για ασέβεια προς τον νόμο και αμφισβήτησε την αρμοδιότητά του.

"Προφανώς, ο Μέλνικ δεν είναι πολύ καλός με το κράτος δικαίου. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Υπερασπίζεται δημόσια το δεξιό εξτρεμιστικό τάγμα Azov, υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου. Τον συμβουλεύω να υπερασπιστεί τη χώρα του με τα όπλα και να μην ενοχλεί με ηλίθιες ομιλίες από το γραφείο του στο Βερολίνο. Έτσι μπορεί να είναι ακόμη και χρήσιμος, αφού η διπλωματία προφανώς δεν είναι το φόρτε του", είπε ο Κράμερ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, την σφοδρή αντίδραση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης προκάλεσαν οι επιθέσεις του Μέλνικ. Ο πρέσβης επεσήμανε την άρνηση των κομμάτων SPD, Linke και AFD στο κρατικό κοινοβούλιο να μεταφέρουν κεφάλαια από το Climate Foundation MV, το οποίο τώρα διαλύεται, στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρεσβευτής εξέφρασε την οργή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προχωρήσει στο θέμα του εμπάργκο στην ενέργεια από τη Ρωσία και ζήτησε επίσης μορατόριουμ σε τέτοιες προμήθειες για έναν ή δύο μήνες.
 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail