Καταιγιστικές εξελίξεις: Οι Ρωσόφωνοι συντρίβουν το Τάγμα Αζόφ και προχωρούν γρήγορα στο κέντρο της Μαριούπολης

Freepen.gr - Οι μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) προχωρούν γρήγορα βαθιά μέσα στην πόλη της Μαριούπολης αποκόπτοντας τον εχθρό τους. Οι άμυνες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών μονάδων είναι αποδιοργανωμένες και η συνολική ηγεσία χάνεται. Οι Ουκρανοί στρατιώτες αναγκάζονται να υποχωρήσουν, περιορίζοντας τη γραμμή άμυνάς τους. Υπάρχουν αναφορές για μεγάλες απώλειες από την πλευρά του ουκρανικού στρατού. Υπάρχει πολύς εγκαταλελειμμένος στρατιωτικός εξοπλισμός, όπλα και πυρομαχικά. Απώλειες υφίστανται και οι προωθούμενες μονάδες της DPR.

Παράλληλα πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποστηρίζουν την επιχείρηση για την κατάληψη της Μαριούπολης με πυρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής βοηθούν τις δυνάμεις της DPR υποδεικνύοντας τοποθεσίες και θέσεις βολής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα νεοναζί του Τάγματος Αζόφ δημοσιεύουν δραματικά βίντεο ζητώντας βοήθεια γιατί «δε θέλουμε να γίνουμε ήρωες και μάρτυρες μετά θάνατον».



Τα μέλη των εθνικιστικών ταγμάτων γνωρίζουν καλά ότι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν εάν συναντήσουν Ρωσόφωνους στρατιώτες από τη Μαριούπολη και τα προάστια της ή συλληφθούν από ντόπιους καθώς δεν έχουν ξεχάσει τι έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τον υποδιοικητή του εθνικιστικού συντάγματος του Αζόφ να καλεί τους Ουκρανούς πολίτες να τους σώσουν.

 
* πληροφορίες southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail