Στο Λουγκάνσκ σκέπτονται δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία!

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR), ένα από τα δύο αποσχισμένα εδάφη του Ντονμπάς που αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα ως ανεξάρτητα κράτη στα τέλη Φεβρουαρίου, σχεδιάζει να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία «στο εγγύς μέλλον», αποκάλυψε ο ηγέτης της.

Δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι το Κρεμλίνο θα αποδεχόταν μια τέτοια απαίτηση. Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του LPR, αλλά σχεδόν όλος ο κόσμος θεωρεί ότι εξακολουθεί να είναι μέρος της Ουκρανίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή, ο Leonid Pasechnik είπε ότι πίστευε πως «στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απολύτως συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με την ένταξη στη Ρωσία».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα μιας τέτοιας ψηφοφορίας στην LPR, ο Ρώσος γερουσιαστής Αντρέι Κλίσας είπε την Κυριακή πως τόσο το Λούγκανσκ όσο και το Ντόνετσκ έχουν το δικαίωμα να επιδιώξουν να ενταχθούν στη Ρωσία εκτός εάν μια τέτοια κίνηση αντίκειται στα συντάγματά τους.

Ωστόσο, ο Λεονίντ Καλάσνικοφ, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής της Ρωσικής Δούμας για τις Υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, την Ευρασιατική Ένταξη και τις Σχέσεις με τους Συμπατριώτες, έχει προειδοποιήσει ότι «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη δημοκρατία. Ο Καλάσνικοφ υποστήριξε πως «δε χρειάζεται να ασχολείσαι με τέτοιες ερωτήσεις όταν το πεπρωμένο καθορίζεται στην πρώτη γραμμή».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail