Πούτιν σε Σολτς: Η Ρωσία ανοιχτή στο διάλογο αλλά να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας

Freepen.gr - Η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με το Κίεβο, υπό την προϋπόθεση ότι το τελευταίο ικανοποιεί όλες τις ρωσικές απαιτήσεις, είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σε τηλεφωνική επικοινωνία μετά από αίτημα της Γερμανίας την Παρασκευή.

"Ο Πούτιν επιβεβαίωσε το άνοιγμα της Ρωσίας στο διάλογο με την Ουκρανία, όπως και με οποιονδήποτε άλλον που επιθυμεί ειρήνη στην Ουκρανία. Όμως, υπό την προϋπόθεση πως θα ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις", ανέφερε το Κρεμλίνο.

Τα αιτήματα είναι: «Το ουδέτερο και μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας με την υποχρεωτική αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση, αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικής και της κυριαρχίας των DPR και LPR [λαϊκές δημοκρατίες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ] εντός των διοικητικών συνόρων των περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ».

«Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος θα συνεχίσουν την επαφή τους».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail