Απευθείας συνομιλίες με τον Πούτιν ζητά ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelensky είναι έτοιμος να μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω διεθνών μεσολαβητών, αλλά το Κίεβο δεν σκοπεύει να κάνει συμβιβασμούς, δήλωσε την Πέμπτη ο Igor Zhovkva, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.

"Ο πρόεδρός μου είναι έτοιμος να μιλήσει απευθείας με τον Πούτιν μέσω διεθνών μεσολαβητών, αλλά δε θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό στη ρωσική θέση κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο Zhovkva σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών  Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο ζητά απευθείας συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Την Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα πως θα εμφανιστεί η πιθανότητα συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, κάτι που θα διευθετηθεί κατά μήκος της γραμμής της Λευκορωσίας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail