Το πυραυλικό μπαράζ της Ρωσίας στα σύνορα με την Πολωνία "πάγωσε" την αποστολή μισθοφόρων

Freepen.gr - Η Ουκρανία ανέστειλε την στρατολόγηση εθελοντών για τη Διεθνή Λεγεώνα Εδαφικής Άμυνας, αναφέρει η Izvestia.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την εκκαθάριση περίπου 180 ξένων μισθοφόρων από τον ρωσικό στρατό. Τις πληροφορίες για την αναστολή της στρατολόγησης, ειδικότερα, των Γάλλων μαχητικών επιβεβαίωσε ένας από τους κύριους διοργανωτές της αποστολής τους, ο Hugo Pellegrini, τονίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία προήλθε από το Κίεβο.

Σημειώνεται πως ως αποτέλεσμα του ρωσικού χτυπήματος, τουλάχιστον ένας Γάλλος σκοτώθηκε.

Στις 13 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την εκκαθάριση έως και 180 ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία. Ο Ρώσος στρατός έπληξε το στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Yavorovsky στην περιοχή Lviv, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δημιουργήθηκε ένα σημείο για την εκπαίδευση και τον συντονισμό μάχης ξένων μισθοφόρων πριν σταλούν στις περιοχές εχθροπραξιών κατά του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού».

Σύμφωνα με αναφορές εκτοξεύτηκαν περίπου 30 βαλλιστικοί πύραυλοι εκ των οποίων οι 9 απέφυγαν τα συστήματα αεράμυνας βρίσκοντας στόχο. 

Επίσης έχει αναφερθεί ότι στη βάση είχαν συγκεντρωθεί αποστολές όπλων από δυτικές χώρες, οι όποιες όμως καταστράφηκαν.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail