Ουκρανοί εθνικιστές προσπαθούν να προκαλέσουν ανθρωπιστική καταστροφή στο Ντονμπάς - Ρωσόφωνοι

Freepen.gr -
Οι Ουκρανοί εθνικιστές προσπαθούν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά στις αστικές υποδομές και τα συστήματα ανεφοδιασμού κατά την υποχώρησή τους για να προκαλέσουν μια ανθρωπιστική καταστροφή στο Ντονμπάς, δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Έντουαρντ Μπασουρίν.

«Οι εθνικιστές που υποχωρούν προσπαθούν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά στα συστήματα ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια ανθρωπιστική καταστροφή στο Ντονμπάς», είπε.

Στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του DPR στην περιοχή Volnovakha, οι μαχητές της λαϊκής πολιτοφυλακής βρήκαν εκρηκτικά κοντά σε ηλεκτρικούς υποσταθμούς και το κεντρικό σύστημα του αγωγού νερού, με τα οποία οι υποχωρούσες ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να κόψουν το ρεύμα, είπε ο Μπασουρίν.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Στις πρώην θέσεις της 53ης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι μαχητές της πολιτοφυλακής βρήκαν ιδεολογική λογοτεχνία και μια σημαία της εξτρεμιστικής ομάδας του Δεξιού Τομέα (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία), συμπλήρωσε ο Μπασουρίν.

"Επίσης αυτοσχέδια όπλα, συμπεριλαμβανομένων όλμων και εκτοξευτών χειροβομβίδων, βρέθηκαν στις ερημικές θέσεις. Θέλω να σημειώσω ότι αυτοί οι οπλισμοί είναι πανομοιότυποι με αυτόν που χρησιμοποιείται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους [τρομοκρατική οργάνωση που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία]", τόνισε.

Οι μονάδες πυροβολικού του ουκρανικού στρατού συνεχίζουν σκόπιμα να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στο Ντονμπάς, τόνισε ο Μπασουρίν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε 20 φορές το έδαφος της DPR, χρησιμοποιώντας πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Grad, πυροβόλα όπλα 152 mm και 122 mm και όλμους. Δέκα κατοικημένες περιοχές δέχθηκαν πυρά, πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail