Μεντβέντεφ: Οι τέσσερις λόγοι που μπορούν να μας οδηγήσουν στη χρήση πυρηνικών όπλων

Freepen.gr - Κανείς δε θέλει πόλεμο, αλλά η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης υπάρχει πάντα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

"Κανείς δε θέλει πόλεμο, ειδικά ένας πυρηνικός πόλεμος αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού γενικά. Από αυτή την άποψη, έχουν δίκιο εκείνοι οι αναλυτές που λένε, ίσως κάπως κυνικά, ότι η δημιουργία πυρηνικών όπλων απέτρεψε ένα τεράστιο αριθμός συγκρούσεων στον ΧΧ και τον 21ο αιώνα. Αυτό είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, έτσι είναι", είπε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «επομένως, είναι προφανές ότι η απειλή υπάρχει πάντα».

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι βάσει των οποίων η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα, όλοι τους διευκρινίζονται στο σχετικό έγγραφο, και αυτό καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της χώρας να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, αλλά παρόλα αυτά, σε δύσκολες καταστάσεις, οι διαπραγματεύσεις είναι οι καλύτερες και ο πιο σωστός τρόπος, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Αυτές οι περιπτώσεις υποδεικνύονται σε έγγραφο που εγκρίθηκε με προεδρικό διάταγμα και αυτό καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας μας, να μην δώσουμε σε κανέναν λόγο να αμφιβάλλει ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επάξια απάντηση σε οποιοδήποτε παραβίαση της χώρας μας, της ανεξαρτησίας της, της πορείας της», είπε ο Μεντβέντεφ, μιλώντας για το έγγραφο για την πυρηνική αποτροπή.

Σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι βάσει των οποίων η Ρωσική Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα. Η πρώτη είναι η κατάσταση κατά την οποία εξαπολύεται πυραυλική επίθεση κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα. Η δεύτερη περίπτωση είναι μια διαφορετική χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των συμμάχων της. Η τρίτη περίπτωση είναι μια καταπάτηση υποδομών ζωτικής σημασίας, με αποτέλεσμα να παραλύσει η δραστηριότητα των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων αποτροπής. Και η τέταρτη περίπτωση είναι επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των συμμάχων της, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ύπαρξη της χώρας, ακόμη και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail