Η Ινδία εξετάζει να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο κι εμπορεύματα με έκπτωση

planet_fox / pixabay
Freepen.gr - Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχτεί μια ρωσική προσφορά για να αγοράσει αργό πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματά της σε μειωμένες τιμές με πληρωμή μέσω συναλλαγής σε ρούβλια, δήλωσαν δύο Ινδοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Ρόιτερς, εν μέσω σκληρών κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία για εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ινδία, η οποία εισάγει το 80% των αναγκών της σε πετρέλαιο, συνήθως αγοράζει περίπου το 2% έως 3% των προμηθειών της από τη Ρωσία. Αλλά με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν αυξηθεί κατά 40% μέχρι στιγμής φέτος, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να το αυξήσει εάν μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αυξανόμενου ενεργειακού της λογαριασμού.

"Η Ρωσία προσφέρει πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα με μεγάλη έκπτωση. Θα χαρούμε να το δεχθούμε. Πρέπει να επιλυθούν ορισμένα ζητήματα όπως το δεξαμενόπλοιο, η ασφαλιστική κάλυψη και τα μείγματα πετρελαίου. Μόλις το καταλάβουμε, θα λάβουμε την προσφορά έκπτωσης", ένας δήλωσαν αξιωματούχοι της ινδικής κυβέρνησης.

Ορισμένοι διεθνείς έμποροι αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο για να μην εμπλακούν σε κυρώσεις, αλλά ο Ινδός αξιωματούχος είπε ότι οι κυρώσεις δεν εμπόδισαν την Ινδία να εισάγει το καύσιμο.

Οι εργασίες συνεχίζονταν για τη δημιουργία ενός εμπορικού μηχανισμού ρουπίας-ρούβλι που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή πετρελαίου και άλλων αγαθών, είπε ο αξιωματούχος.

Οι αξιωματούχοι, που και οι δύο αρνήθηκαν να κατονομαστούν, δεν είπαν πόση ποσότητα πετρελαίου προσφέρεται ή ποια ήταν η έκπτωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail