Το Ιράν χτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους ισραηλινό στόχο στο Ερμπίλ του Ιράκ

Freepen.gr - Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι φράγμα στόχευε στο ισραηλινό «στρατηγικό κέντρο» στο Ιράκ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) δήλωσε την Κυριακή, ότι εξαπέλυσε βολές με πυραύλους ακριβείας στο «στρατηγικό κέντρο συνωμοσίας και κακού των Σιωνιστών» στην πόλη Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ το προηγούμενο βράδυ. Τα πλήγματα, τα οποία χτύπησαν κοντά σε ένα διπλωματικό συγκρότημα των ΗΠΑ, έγιναν αρκετές ημέρες μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία που, σύμφωνα με την Τεχεράνη, σκότωσαν δύο αξιωματικούς του IRGC.

Η δήλωση του IRGC αναφέρθηκε αρχικά από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το χτύπημα το βράδυ του Σαββάτου ήταν μια απάντηση στα «πρόσφατα εγκλήματα του πλαστού σιωνιστικού καθεστώτος», κάνοντας προφανώς μια αναφορά σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα, η οποία, σύμφωνα με την Ισλαμική Δημοκρατία, σκότωσε δύο αξιωματικούς του IRGC και δύο πολίτες.

Το IRGC είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι το Ισραήλ θα «πλήρωνε το τίμημα για ένα τέτοιο έγκλημα».

Το βίντεο δείχνει ένα μπαράζ περίπου 12 πυραύλων να σφυροκοπούν την υποτιθέμενη ισραηλινή τοποθεσία. Οι παρατηρητές αρχικά εκτίμησαν πως είχε στοχοποιηθεί το διπλωματικό συγκρότημα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το συγκρότημα των ΗΠΑ – το οποίο είναι ακόμη υπό κατασκευή και χωρίς προσωπικό – φέρεται να παρέμεινε άθικτο, κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους δημοσιογράφους ότι η αμερικανική εγκατάσταση πιθανότατα δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος.

 
Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχτεί ότι λειτουργεί τέτοιες στρατηγικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ.

Ενώ το IRGC δεν παραδέχτηκε ότι εκτόξευσε τους πυραύλους από το ιρανικό έδαφος, το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι αντί για ρουκέτες υποδηλώνει πως η επίθεση προήλθε από το Ιράν. Το δίκτυο Rudaw που εδρεύει στο Κουρδιστάν ανέφερε ότι οι πύραυλοι «προέρχονταν εκτός της περιοχής του Κουρδιστάν και του Ιράκ», επικαλούμενο την περιφερειακή αντιτρομοκρατική αρχή.

Το Erbil είναι η πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail