Ο Πλεύρης συνεχίζει να στοχεύει τους ανεμβολίαστους και να διχάζει γιατί απλά...μπορεί

Στα σημεία της συνέντευξης Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

• Πολύ σύντομα η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση στους εξωτερικούς χώρους και όχι ως υποχρεωτικότητα

Σήμερα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, την κυρία Ammon και είχαμε μια εκτενή συζήτηση για την πανδημία.

Αυτή τη στιγμή, η εικόνα είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, η πανδημία θα είναι σε φθίνουσα πορεία. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, πάμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους, ήδη τα περισσότερα έχουν αρθεί.

Θα ξεκινήσουμε από τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά ήδη έχει γίνει μία συζήτηση από την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή ότι πολύ σύντομα η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση στους εξωτερικούς χώρους και όχι ως υποχρεωτικότητα.

Για τους εσωτερικούς χώρους θα χρειαστούμε παραπάνω χρονικό διάστημα. Αλλά υπολογίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που υπάρχουν θα έχουν αρθεί και εφόσον συνεχιστεί έτσι η πορεία της πανδημίας και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το Πάσχα και το καλοκαίρι που θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους.

Περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής, αλλά η εκτίμησή μου είναι ότι οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους θα βγουν γρήγορα, δηλαδή δεν θα περιμένουμε το τέλος του Μαρτίου.

• Παραμένουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους

Προς το παρόν, η Κυβέρνηση θεωρεί- και το λέει με απόλυτη σαφήνεια- ότι πέρα από τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων, είναι και πολιτική απόφαση οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους να παραμείνουν.

Προφανώς όταν ανοίγει ο καιρός, οι ανεμβολίαστοι έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες γιατί τους επιτρέπεται η πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους, αλλά αυτό θα γίνεται με τους όρους που προβλέπονται. Προς το παρόν, δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους και δεν ξέρω και αν θα πάμε.

+ + + + +

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω έντονα κι υπογραμμισμένα το θέμα είναι πια, αν όχι και εξαρχής, καθαρά πολιτικό. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διχαστική πολιτική της κοινωνίας γιατί απλά...μπορεί.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail