Το μόνο φυσικό αέριο που θα μας μείνει, θα είναι εκείνο της φασολάδας

12019 / pixabay
Τι θυμήθηκα και εγώ; Αφορμή τα γεγονότα γύρω μας. Πριν κάποια χρόνια ένα τεράστιο πλοίο στην Καλαμάτα ξεφόρτωνε μία γιγάντια γεννήτρια της General Electric. Τόσο βαριά ήταν που κόντεψε να σπάσει στο λιμάνι. Για μέρες γερανοί και πλατφόρμες ξεφόρτωναν εξαρτήματα. 

Θόδωρος Γαλανόπουλος 

Όταν ήρθε η ώρα κλείσανε το δρόμο για τη Μεγαλόπολη και ειδικές πλατφόρμες με δεκάδες φορτηγά τραβούσαν τη γεννήτρια για να την πάνε στο εργοστάσιο της Μεγαλόπολης. Ήταν η νέα γεννήτρια φυσικού αερίου. Ήταν η εποχή που μας είχανε ψοφήσει στη διαφήμιση, ήρθε το φυσικό αέριο, βάλτε καυστήρες και κουζίνες και μπόιλερ στις πολυκατοικίες, για να ξοδεύετε τα μισά λεφτά και σκάψανε όλους τους δρόμους, και έτρεξε πολύς κόσμος για να ζεσταθεί με φτηνό τρόπο. 

Μόνο κάτι ψεκασμένοι σαν εμένα αναρωτιόντουσαν: ρε παιδιά; ένας σωλήνας είναι που έρχεται από τη Ρωσία και από την Τουρκία. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει κάτι να σταματήσει η ροή, και να εκτιναχθεί η τιμή του; Γελούσαν άπαντες. Δε γίνονται αυτά, είναι οικονομικές συμφωνίες πέρα από κάθε εμπλοκή λέγανε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Τώρα που η χώρα μας έκλεισε τον εναέριο χώρο για τα ρώσικα αεροπλάνα, η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας απαγόρευσε τη «λίμνη των κύκνων» και η Ευρώπη διώχνει τους Ρώσους φοιτητές, έχω την εντύπωση ότι το μόνο φυσικό αέριο που θα μας μείνει, αν δεν αγοράσουμε πανάκριβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είναι το φυσικό αέριο της φασολάδας καθότι εκεί θα καταλήξουμε, μόνο να ελπίζουμε να την έχουμε και αυτήν με τις τιμές που θα τιναχτούν ακόμα πιο πολύ όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Πιθανότατα βέβαια με το φυσικό αέριο της φασολάδας θα κινήσει και τα εργοστάσια ρεύματος η κυβέρνηση, αφού αποφάσισε να κόψει το λιγνίτη…

Συμπατριώτες μου, κλάστε ελεύθερα είναι η μόνη πράσινη ενέργεια που μας απέμεινε…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail