Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν σε συνέντευξη στο δρόμο και συνελήφθη!

Freepen.gr - Τουρκικό δικαστήριο συνέλαβε έναν άνδρα που προσδιορίστηκε με τα αρχικά VY με κατηγορίες που περιλαμβάνουν προσβολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού επέκρινε τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σε μια συνέντευξη στο δρόμο στη Σμύρνη, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Ο γενικός εισαγγελέας της Μενεμένης ξεκίνησε έρευνα στον VY με κατηγορίες για «προσβολή του προέδρου», «υποκίνηση εχθρότητας και μίσους μεταξύ του λαού» και «απειλή με σκοπό να προκαλέσει φόβο και πανικό στο κοινό» για τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δρόμο.

Ο άνδρας συνελήφθη από δικαστήριο την Πέμπτη.

Ο VY υποστήριξε στη συνέντευξη πως τόσο ο Ερντογάν όσο και οι υποστηρικτές του θα δικαστούν για τη ζημιά που προκάλεσαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της 19χρονης διακυβέρνησης του AKP στη χώρα.

«Το AKP πούλησε αυτή τη χώρα. … Έχουν πουλήσει ένα [στρατιωτικό] εργοστάσιο αρμάτων μάχης. Έχουν πουλήσει διυλιστήρια ζάχαρης. Όλοι οι διαγωνισμοί ανατίθενται σε φιλοκυβερνητικές εταιρείες. Μια ομάδα που ονομάζεται συμμορία των πέντε κατέχει τα πάντα στην Τουρκία», είπε ο άνδρας.

«Ο Ερντογάν θα δικαστεί, και οι υποστηρικτές του επίσης. … Ο Ερντογάν δεν κατέχει αυτή τη χώρα. … Δεν μπορεί πάντα να κάνει ό,τι θέλει. Θα έρθει η ώρα που θα τελειώσει [η διακυβέρνηση του AKP]», πρόσθεσε.

Με προεδρικό διάταγμα τον Δεκέμβριο του 2018, ο Ερντογάν μεταβίβασε το δικαίωμα λειτουργίας του εθνικού εργοστασίου αρμάτων μάχης της Τουρκίας για 25 χρόνια στην τουρκοκαταριανή BMC, την οποία διευθύνει ο Ethem Sancak, πρώην μέλος του εκτελεστικού οργάνου του AKP και ένθερμος υποστηρικτής του Ερντογάν..

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διοίκηση Ιδιωτικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών (ÖİB), οι κρατικές μετοχές σχεδόν 400 ιδιωτικών εταιρειών πωλήθηκαν μεταξύ 1986 και 2019, με 39 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις να πραγματοποιούνται υπό την κυριαρχία του ΑΚΡ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail