Η Ουκρανία βλέπει Ισραήλ-Τουρκία ως μεσολαβητές με τη Μόσχα. Η Ελλάδα έγινε μέρος του προβλήματος

geralt / pixabay
Freepen.gr -
Οι αρχές της Ουκρανίας διατηρούν επαφές με το Ισραήλ και την Τουρκία, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως μεσολαβητές για την οργάνωση πιθανών συνομιλιών μεταξύ των προέδρων της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Κυριακή ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντόλιακ.

«Με τη βοήθεια των εταίρων μας, των διαμεσολαβητών μας, που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια αποστολή διαμεσολάβησης - μπορεί να είναι το Ισραήλ, μπορεί να είναι η Τουρκία κ.ο.κ. Και το πιο σημαντικό, εργαζόμαστε σε ένα πακέτο συμφωνιών που θα λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Ukraina-24.

«Όταν γίνει και συμφωνηθεί, οι πρόεδροι θα μπορούν να συναντηθούν και να συζητήσουν τις τελικές διατάξεις μιας συνθήκης ειρήνης», είπε. "Πιστεύω πως θα συμβεί και ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για αυτό. Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι θα συμβεί εντός των ημερών. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Αλλά δεν θα αποφύγουμε καμία προσπάθεια για να το πραγματοποιήσουμε το συντομότερο όσο το δυνατόν».

Είναι θέμα επιλογής και εθνικής στρατηγικής. Τουρκία και Ισραήλ επέλεξαν να αποτελέσουν μέρη της λύσης του προβλήματος, ενώ η Ελλάδα προτίμησε να καταστεί μέρος του παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον και το γεγονός πως η γη της Ελληνικής Μειονότητας ενδέχεται να αλλάξει ιδιοκτήτη και επίσημα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail