Η Σερβία απαγορεύει τις εξαγωγές βασικών τροφίμων - Μειώνει δραστικά το φόρο στα καύσιμα

igorardo / pixabay
Freepen.gr - Η σερβική κυβέρνηση εισήγαγε την Πέμπτη προσωρινή απαγόρευση στις εξαγωγές βασικών τροφίμων - σιτάρι, αλεύρι σίτου, καλαμπόκι, πλιγούρι και ηλιέλαιο.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε μετά από συνεδρίαση, η κυβέρνηση είπε ότι ο λόγος πίσω από την απόφαση ήταν η έγκαιρη αντίδραση στις διαταραχές της αγοράς και την αυξημένη ζήτηση τόσο στο εσωτερικό όσο και παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση εξέδωσε επίσης διάταγμα με το οποίο περιορίζονται οι τιμές των δύο παραγώγων πετρελαίου, του eurodiesel και της βενζίνης euro premium BMB 95, για περίοδο 30 ημερών, από τις 11 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται κάθε Παρασκευή έως τις 15:00.

Το διάταγμα προσδιορίζει επίσης τους όρους και τον τρόπο πώλησης των παραγώγων πετρελαίου σε εγγεγραμμένους αγρότες.

Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης απόφαση για προσωρινή μείωση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης με μόλυβδο και αμόλυβδη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail