Προς «καρατόμηση» Δένδια;

Κάτι πολύ σοβαρό τρέχει με τον Νίκο Δένδια και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα φέρει τη σφραγίδα του υπουργού Εξωτερικών.

Από: antinews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, το Μαξίμου έχει δώσει «γραμμή» σε φίλια ΜΜΕ να… κοντύνουν τον Δένδια, να τον αποδομήσουν πλήρως και τελικώς να εμφανιστεί ως ομαλή η απομάκρυνσή του – αποπομπή του από το ΥΠΕΞ.

Ήδη οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες με δημοσιεύματα που στοχοποιούν τον Δένδια. Ένα παιχνίδι που ξέρουμε καλά πώς παίζεται.

Το παιχνίδια των διαρροών για… δυσφορία του Μαξίμου ώστε να μη μιλήσει κανείς όταν θα έρθει η ώρα η απομάκρυνσης.

Οι πληροφορίες περί κακών σχέσεων του κλειστού κύκλου του Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ επιβεβαιώθηκαν όταν την Κυριακή στο Μαξίμου έγινε σύσκεψη και αποφασίστηκε η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών.

Είναι πρωτοφανές να μην καλείται ο Δένδιας ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε μια κυρία Μπούρα, ο πρωθυπουργικός ανιψιός, Γρ. Δημητριάδης και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πώς είναι δυνατόν σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση για την εξωτερική πολιτική να μη βρίσκεται ο άμεσα εμπλεκόμενος, Νίκος Δένδιας;

Οι κακές σχέσεις και η απόφαση να τον «τελειώσουν» δεν είναι κάτι που έγινε τις τελευταίες ημέρες. Στον Δένδια χρεώνουν το γεγονός ότι ενώ η κρίση στην Ουκρανία ήταν προ των πυλών, αυτός αποφάσισε να κάνει διπλωματικό ταξίδια σε Σενεγάλη και Πράσινο Ακρωτήρι, και τελικά επέστρεψε εσπευσμένα μετά την επίθεση της Ρωσίας.

Κυβερνητικοί ψιθυρίζουν επίσης ότι δεν έγινε καλή δουλειά από την πλευρά του ΥΠΕΞ στην περίπτωση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ενώ κατηγορούν τον Δένδια ότι «κρύφτηκε» στην υπόθεση του Ουκρανικού προκειμένου να μη χαλάσει την προσωπική του ατζέντα.

Και αυτή η προσωπική ατζέντα είναι που ενοχλεί το Μαξίμου. Όταν ο Δένδιας πλακώθηκε on camera με τον Τσαβούσογλου, η δημοφιλία του ανέβηκε στα ύψη. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ξαφνικά είδαν τον «ψηλό» να… ψηλώνει ακόμη περισσότερο και να διεκδικεί πολύ περισσότερα από όσα του δίνει ένας υπουργικός θώκος.

Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για διαδοχή Μητσοτάκη από τον Δένδια, όταν θα ζόριζαν τα πράγματα για τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε, ο Δένδιας ποτέ δεν υπήρξε κοντά στη μητσοτακική φαμίλια, περισσότερο καραμανλικό τον λες, αν και είχε άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και χρεώθηκε κι αυτός τη νίκη σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Η ουσία είναι ότι η πλευρά Μητσοτάκη δε θέλει να είναι κάποιος πιο ψηλά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δε θέλει να είναι κανείς ούτε και δίπλα του σαν σκιά.

Θέλουν να τα ελέγχει όλα ο Μητσοτάκης και η οικογένεια, επομένως, όποιος θελήσει ξαφνικά να… ξεμακρύνει θεωρούν ότι πρέπει να «φαγωθεί».

Την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αναταραχή και οι εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν γκρίνιες, ειδικά με το κρίσιμο ΥΠΕΞ, κάποιοι συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να «τσακίσει» τον Δένδια με διαρροές και παραπολιτικά σχόλια.

Και τον παρακινούν να διώξει από το ΥΠΕΞ τον νυν υπουργό, ίσως γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ομάδας «κεντρώων» που θέλουν πιο καλή προσέγγιση με την Τουρκία.

Οι φήμες λένε ότι ο Δένδιας θα μπορούσε να αποχωρήσει από το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας και να του «χρυσωθεί το χάπι» βάζοντάς τον στο Πεντάγωνο.

Ή ακόμη και σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο που θα θεωρηθεί… αναβάθμιση δια της υποβάθμισης.

Κυριακή κοντή γιορτή για να δούμε αν και κατά πόσο ο Δένδιας μπορεί να «κουρευτεί» από τους «κηπουρούς» που έχει μαζέψει δίπλα του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail