Η Ρωσία προετοιμάζεται για αποσύνδεση από το παγκόσμιο Διαδίκτυο ή θωρακίζει την κυβερνοάμυνά της;

Freepen.gr - Η Ρωσία σχεδιάζει να αποσυνδεθεί πλήρως από το παγκόσμιο Διαδίκτυο από τις 11 Μαρτίου. Και έχει ήδη αρχίσει να αποστέλλει σε όλους τους κατόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (portals, πόρους, ιστοσελίδες) σχετικά έγγραφα – κυβερνητικά τηλεγραφήματα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, όλοι οι servers και τα domains στη Ρωσία θα πρέπει να μεταφερθούν στη ρωσική ζώνη από τις 11 Μαρτίου. Θα πρέπει επίσης να συλλέγονται λεπτομερή δεδομένα σχετικά με την υποδομή δικτύου των ιστοσελίδων.

Οι εταιρείες πρέπει να αναφέρουν τα μέτρα που ελήφθησαν στο Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου. 

Τα σχετικά έγγραφα διακινούνται στο διαδίκτυο από πλήθος χρηστών ενώ την είδηση μεταφέρει η ουκρανική ιστοσελίδα rbc.ua με άρθρο της Αννα Σικάνοβα. 

Με βάση άλλους σχολιαστές η κίνηση αυτή έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα απέναντι σε κυβερνο-επιθέσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail