Ξεκάθαρος ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί Γιατί δικαιολογείτε τον ποταπό δικτάτορα;

Freepen.gr - Ξεκάθαρος ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί χωρίς να μασά τα λόγια του κάνει τη δική του παρέμβαση για τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη:

«Αλήθεια, γιατί δικαιολογείτε αυτόν τον ποταπό δικτάτορα, γιατί, θα σας βρίζει μετά από τρεις μέρες, αυτή είναι η κλασική του τακτική, μπαίνει από το Ισραήλ και φεύγει από την Ελλάδα, και το κάνει πάντα έτσι, αλλά και πάλι μην χάσετε το χέρι του Τούρκου δικτάτορα»

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Ελληνας του Πόντου γεννημένος το 1974 στην Μπάφρα της Σαμσούντας. Τον Απρίλιο του 1994 παρουσιάστηκε στον τουρκικό στρατό και κατατάχτηκε στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις όπου εκπαιδεύτηκε ως ελεύθερος σκοπευτής. Έπεσε αιχμάλωτος στα χέρια των Κούρδων το Σεπτέμβρη του 1994 για δυο χρόνια και τρεις μήνες, και κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του άρχισε να αναπτύσσει φιλειρηνικά ιδεώδη και να αποστρέφεται τον πόλεμο. Σημαντική για την εξέλιξή του υπήρξε η ανακάλυψη της ελληνικής του ταυτότητας και της ποντιακής του καταγωγής. 

Έκτοτε έδωσε έναν σπουδαίο αγώνα για τους λαούς της Μικρασίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φυλακίστηκε ουκ ολίγες φορές από το καθεστώς Ερντογάν αλλά πριν λίγα χρόνια κατάφερε να περάσει στην Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail