Η Ινδία φέρεται να διερευνά το γιουάν στο εμπόριο πετρελαίου με τη Ρωσία

moerschy / pixabay
Η Ινδία φέρεται να σχεδιάζει να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο σε μειωμένες τιμές και ακόμη να εξετάζει το κινεζικό γουάν ως νόμισμα αναφοράς σε έναν μηχανισμό διακανονισμού πληρωμών Ινδίας-Ρωσίας, μια κίνηση που Κινέζοι αναλυτές λένε ότι αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη απογοήτευση των παγκόσμιων οικονομιών για τις κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας που έχουν συγκλονίσει τις παγκόσμιες αγορές, ανέφεραν οι Global Times.

Τα αναφερόμενα σχέδια έρχονται καθώς η Ινδία έχει αποκρούσει την πίεση από τις ΗΠΑ να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά τις αυξανόμενες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό υπογραμμίζει επίσης μια τάση χωρών που εργάζονται για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων σε παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς που κυριαρχούν οι ΗΠΑ για να αποκρούσουν τους κινδύνους καθώς έχουν επανειλημμένα εργαλειοποιηθεί, σημείωσαν οι αναλυτές.

Ένα από τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθεί είναι σε ποιο νόμισμα θα διευθετηθεί το εμπόριο και το Livemint, ένα ινδικό ειδησεογραφικό μέσο, ​​ανέφερε ότι η Ινδία και η Ρωσία διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης του γιουάν ως νομίσματος αναφοράς για την αποτίμηση της συναλλαγής ρουπίας-ρούβλι μηχανισμός. Το πρακτορείο επικαλέστηκε άγνωστους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ινδίας ανέφεραν οι Global Times.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail