Η Δύση απέρριψε το διάλογο για τη δημιουργία νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας, λέει ο Λαβρόφ

Freepen.gr -
Οι δυτικές χώρες αρνήθηκαν να συζητήσουν τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας με τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

«Η Δύση αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί μας για τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε πως «η Ρωσία έχει πολλούς φίλους και είναι αδύνατο να την απομονωθεί».

Η αντίδραση της Μόσχας στην απάντηση της Ουάσιγκτον σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν απάντησαν στην πρόταση της Ρωσίας να επαναφέρουν τα πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους, αλλά απλώς συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων χωρίς να λάβουν υπόψη τους ιδιαιτερότητες της θέσης τους.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2021, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα σχέδιο συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και ένα σχέδιο συμφωνίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα προχωρήσει προς τα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένης της μη προσχώρησης της Ουκρανίας και άλλων χωρών στη συμμαχία, καθώς και τη μη ανάπτυξη σοβαρών επιθετικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου των πυρηνικών.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail