Έτσι θα αλλάξει χέρια το Κίεβο; Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Δημάρχου

Photo: Illia Ponomarenko/The Kyiv Independent
Freepen.gr - Ο δήμαρχος Κιέβου Vitali Klitschko είπε την Πέμπτη ότι περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, ή «κάθε δεύτερο άτομο» μεταξύ των κατοίκων της πρωτεύουσας, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή του μετρό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το The Kyiv Independent μεταφέρει πως  οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και ότι μόνο 2 εκατομμύρια έχουν μείνει πίσω.

Ο Klitschko είχε επίσης δηλώσει στις 3 Μαρτίου ότι με την πολιορκία της πόλης από τους Ρώσους, οι προμήθειες επαρκούσαν το πολύ για δύο ακόμη εβδομάδες.


 Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κονβόι χιλιομέτρων του ρωσικού στρατού έξω από το Κίεβο εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό, τη δημιουργία πανικού που επιτείνει την τάση διαφυγής για αρκετό κόσμο ο οποίος στερείται τα στοιχειώδη.

Το Κίεβο θα είναι ο τελευταίος σταθμός της ρωσικής πολεμικής παρουσίας στην Ουκρανία, αν χρειαστεί να φτάσει ως εκεί.

Ωστόσο εκτός από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός της Ουκρανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Αντόνιο Βιτορίνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail