Πούτιν: Η στρατιωτική επιχείρηση θα σταματήσει μόνο αν το Κίεβο πει σε όλα "ναι"

Vladimir Gerdo/TASS
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να ανασταλεί μόνο εάν το Κίεβο σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες και εκπληρώσει τις απαιτήσεις της Μόσχας σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου μετά τις συνομιλίες των δύο ηγετών την Κυριακή.

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς, μετέφερε βασικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε λεπτομερώς βασικούς καθορισμένους στόχους και καθήκοντα. Τονίστηκε ότι η ειδική επιχείρηση προχωρά βάσει σχεδίου και βρίσκεται σε εξέλιξη χρονοδιάγραμμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σημειώθηκε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας «έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να διατηρήσουν τις ζωές και να εγγυηθούν την ασφάλεια των αμάχων ενώ τα χτυπήματα ακριβείας στοχεύουν αποκλειστικά τις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής».

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενέργειες των εθνικιστικών νεοναζιστικών σχηματισμών που συνεχίζουν τον έντονο βομβαρδισμό του Ντονμπάς και χρησιμοποιούν αμάχους, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, ουσιαστικά ομήρους, ως ανθρώπινες ασπίδες σε πόλεις και τοποθεσίες της Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα σκληρές και κυνικές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ρώσος ηγέτης επιβεβαίωσε «την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς για διάλογο με τις αρχές της Ουκρανίας και τους ξένους εταίρους προκειμένου να διευθετηθεί η σύγκρουση». "Επειδή, διαπιστώθηκε η ματαιότητα οποιασδήποτε προσπάθειας να σταματήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης που χρησιμοποίησε ο ουκρανικός στρατός για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις και τα μέσα του. Σε σχέση με αυτό, τονίστηκε ότι η αναστολή της ειδικής επιχείρησης είναι δυνατή μόνο εάν το Κίεβο σταματήσει την στρατιωτικές ενέργειες και εκπληρώνει τις απαιτήσεις της Ρωσίας που κατέστησαν απολύτως σαφείς», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Εκφράστηκε μια ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια ενός άλλου προγραμματισμένου γύρου συνομιλιών, οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας θα επιδείξουν μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση που θα λαμβάνει πλήρως υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail