Μόσχα: Αναδύονται κίνδυνοι συγκρούσεων Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Πιθανά επεισόδια μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αποκλειστούν εντελώς, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

"Σίγουρα, προκύπτουν κίνδυνοι. Και φυσικά, ανησυχούμε εξαιρετικά για το πρόγραμμα προμηθειών όπλων [στην Ουκρανία] και όλα είναι πολύ επικίνδυνα σε αυτήν την κατάσταση. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δε θα υπάρξουν επεισόδια, και δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως αυτά τα περιστατικά δε θα μπορούσαν να κλιμακωθούν προς μια απολύτως ανεπιθύμητη κατεύθυνση, αλλά σίγουρα, ακούσαμε το ΝΑΤΟ να λέει ότι δεν έχει σχέδια ή προθέσεις, και αυτό είναι τουλάχιστον κάποια εκδήλωση του λόγου. 

Αυτό δείχνει πως τουλάχιστον υπάρχει κάποια κοινή λογική στις ενέργειες του ΝΑΤΟ», είπε ο Γκρούσκο στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 (VGTRK), όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει τώρα ο κίνδυνος μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

"Σίγουρα, μας ενδιαφέρει το ΝΑΤΟ να αναλάβει μια θέση που να προστατεύει τα δικά του εθνικά συμφέροντα. Όλα τα μηνύματα σε πολύ υψηλό επίπεδο έχουν σταλεί", είπε.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail