Η “Πράσινη” κυβέρνηση Μητσοτάκη απεμπολεί τους Υδρογονάνθρακες στην Ελληνική ΑΟΖ και αρνείται να τους εξορύξει

Είναι βέβαιο πλέον ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπράττει ένα πραγματικό εθνικό έγκλημα σε βάρος της χώρας. Ο Υπουργός Εξωτερικών  κ. Δένδιας, μιλώντας σε πρόσφατο Σεμινάριο στο Οσλο, στις 14 Φεβρουαρίου, για το Θαλάσσιο Δίκαιο και την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε απροκάλυπτα ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια “Πράσινη” Κυβέρνηση και ότι δεν προτίθεται να επεκτείνει τις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Η ωρίμανση ενός τέτοιου προγράμματος, πρόσθεσε, θα απαιτούσε είκοσι περίπου χρόνια και η εξόρυξη υδρογονανθράκων δεν θα είχε πλέον κανένα νόημα, υπονοώντας ότι θα επερχόταν μέχρι τότε η μετάβαση στην “πράσινη” ενέργεια.

Ο κ. Δένδιας και η Κυβέρνηση προβαίνουν σε τέτοιου είδους προσχηματικές δηλώσεις για τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες, όταν έχουν ενώπιον τους τα συγκεκριμένα παραδείγματα του Ισραήλ και της Αιγύπτου, που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους. Η Αίγυπτος, π.χ., αξιοποίησε και ήδη εμπορεύεται το τεράστιο κοίτασμα Ζορ, μόλις  δυόμιση χρόνια μετά τον εντοπισμό του.

Η προβολή της ιδεοληψίας της “Πράσινης” ενέργειας για την απεμπόληση των Ελληνικών υδρογονανθράκων και ουσιαστικά της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως προηγουμένως και των Ελληνικών λιγνιτών, δεν αντέχει σε καμιά κριτική, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες της ενεργειακής κρίσεως, που πληρώνει ακριβά ο Ελληνικός λαός, και των διεθνών αναστατώσεων και αβεβαιοτήτων, που προκαλεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Είναι βέβαιο ότι πίσω από το πρόσχημα της “πράσινης” ενέργειας κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, που εκφράζουν το άκρον άωτον μιας ενδοτικής, κατευναστικής πολιτικής, που έχει σχέση με την ΑΟΖ και τα Ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Θαλάσσιο Δίκαιο.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, από την άρνηση να επεκτείνει σε 12 μίλια τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και ν’ ανακηρύξει σ’ όλη την έκτασή της την Ελληνική ΑΟΖ, προχωρεί στην απεμπόληση των Ελληνικών υδρογονανθράκων, αφαιρώντας από την ΑΟΖ τον κύριο λόγο για την ανακήρυξή της και στερώντας από τον Ελληνικό λαό ένα ασύγκριτο ενεργειακό, οικονομικό και στρατηγικό πλεονέκτημα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη και επαίσχυντη αυτή πολιτική και να προχωρήσει άμεσα στην εξόρυξη όλων των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελληνική ΑΟΖ.

Η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, με τη δύναμη που θα  της δώσει ο Ελληνικός λαός στο Κοινοβούλιο, θα ανατρέψει την απόφαση και την πολιτική αυτή.

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ” στις 26/02/22

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail