Πόσο αξιόπιστη ήταν η πυρηνική απειλή της Ουκρανίας για τη Ρωσία πριν από τη σύγκρουση;

Ο Πρόεδρος Πούτιν εξήγησε ότι το χρονοδιάγραμμα της ειδικής επιχείρησης της χώρας του στην Ουκρανία οφείλεται εν μέρει στην πιεστική πυρηνική απειλή που αποτελούσε αυτή η γειτονική πρώην Σοβιετική Δημοκρατία στη Ρωσία. Αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν απορριφθεί από τα Δυτικά ΜΜΕ (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εκστρατείας πληροφοριακού πολέμου εναντίον αυτής της Ευρασιατικής Μεγάλης Δύναμης, αλλά αξίζουν περαιτέρω επεξεργασία, καθώς είναι σίγουρα πολύ αξιόπιστοι. Στην πραγματικότητα, προκάλεσαν αναμφισβήτητα την ίδια την επιχείρηση αφού η Μόσχα αναγκάστηκε να διασφαλίσει την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας μετά το υπαινιγμό του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τον περασμένο μήνα ότι η χώρα του σκέπτεται σοβαρά την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ότι «Αν δούμε τη σειρά των γεγονότων και τις εισερχόμενες αναφορές, η αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και αυτών των δυνάμεων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Ετοιμάζονται και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Επιπλέον, έφτασαν στο σημείο να φιλοδοξούν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί». Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα, υπενθύμισαν στη συνέχεια στον κόσμο την απειλή που συνιστούσαν οι πυρηνικές προθέσεις της Ουκρανίας στη χώρα τους. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν επανέφερε το θέμα ακόμη και το Σάββατο κατά τη συνάντηση με γυναίκες μέλη του πληρώματος των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών . Να τι είπε:

«Τώρα μιλούν για την απόκτηση πυρηνικού καθεστώτος, δηλαδή την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ούτε τέτοια πράγματα, ειδικά επειδή γνωρίζουμε πώς ενεργεί η λεγόμενη Δύση σε σχέση με τη Ρωσία. Πρώτον, η Ουκρανία είχε πυρηνικές αρμοδιότητες από τη σοβιετική εποχή. Όσον αφορά τον εμπλουτισμό και τα πυρηνικά υλικά, είναι ικανοί να ξεκινήσουν τέτοια έργα. Έχουν πυραυλικές αρμοδιότητες. Αρκεί να αναφέρουμε το Yuzhmash – δημιούργησε εξοπλισμό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων για τη Σοβιετική Ένωση.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή)

Μπορούν να το ενισχύσουν και να το κάνουν. Και θα λάβουν επίσης βοήθεια με αυτό από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Και μετά θα πουν ότι δεν αναγνωρίζουμε το πυρηνικό τους καθεστώς, πως το έκαναν μόνοι τους, και θα θέσουν αυτά τα συστήματα υπό έλεγχο, και από εκείνην την στιγμή, από εκείνο το δευτερόλεπτο, το μέλλον της Ρωσίας θα αλλάξει δραματικά. Από εκεί και πέρα, οι στρατηγικοί μας αντίπαλοι δε θα χρειαζόταν καν να έχουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Θα μπορούσαν να μας κρατήσουν υπό την απειλή των πυρηνικών όπλων, και αυτό θα ήταν όλο. Πώς όμως μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να περάσει απαρατήρητο; Αυτές είναι απολύτως πραγματικές απειλές, όχι κάποιες τραβηγμένες ανοησίες».

Όπως εξήγησε ο συγγραφέας στο άρθρο του «Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τη Ρωσία να αποναζιστοποιήσει και να αποστρατιωτικοποιήσει την «Αντι-Ρωσία», μια φασιστική Ουκρανία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, της οποίας οι μόνιμες στρατιωτικές, μυστικές και διπλωματικές γραφειοκρατίες («βαθύ κράτος») επηρεάζονται από μια ιδεολογία που κυριολεκτικά κηρύττει την ανάγκη εξόντωσης των αδελφών Ρώσων γειτόνων τους θα εξαπέλυε σίγουρα μια πυρηνική επίθεση εναντίον αυτής της Ευρασιατικής Μεγάλης Δύναμης μόλις αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες. Μια ανώνυμη αλλά πιθανώς πολύ υψηλού προφίλ και αξιόπιστη πηγή που μίλησε στο δημοσίως χρηματοδοτούμενο TASS την επομένη της προηγούμενης συνάντησης του Προέδρου Πούτιν αποκάλυψε πως «Ουκρανοί ειδικοί θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει μια τέτοια συσκευή μέσα σε μερικούς μήνες» και ότι «ξεκίνησαν διάλογο με ξένες εταιρείες» για να βοηθήσουν στη δημιουργία εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου.

Μια άλλη πηγή επικοινώνησε με το δημόσια χρηματοδοτούμενο RIA και τους ενημέρωσε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μυστικά σχέδια πυρηνικών όπλων της Ουκρανίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ίδιους, πειραματίζονταν με βρώμικες βόμβες στο Τσερνόμπιλ, εκμεταλλευόμενοι την προϋπάρχουσα ακτινοβολία εκεί ως κάλυψη για τις δοκιμές τους. Ορισμένοι υποψιάζονται επίσης ότι έγγραφα που σχετίζονται με αυτό το πρόγραμμα είχαν αποθηκευτεί στο παρελθόν στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhskaya που οι φασιστικές-εθνικιστικές δυνάμεις του Κιέβου προσπάθησαν πρόσφατα να προκαλέσουν τη Ρωσία να χτυπήσει, μετά από το οποίο πυρπόλησαν μέρος του στην υποχώρησή τους, ίσως και για να καταστρέψουν στοιχεία για τα παράνομα σχέδια της χώρας τους. Όλο και περισσότερο, οι πληροφορίες που γίνονται όλο και πιο διαθέσιμες προσθέτουν αξιοπιστία στις ανησυχίες του Προέδρου Πούτιν ότι η Ουκρανία βρισκόταν στο κατώφλι να γίνει μια δύναμη πυρηνικών όπλων που θα υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Αν η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας δεν είχε ξεκινήσει τότε, είναι πολύ πιθανό το Κίεβο να είχε εντείνει περαιτέρω τον τρίτο γύρο εμφυλίου πολέμου στο Ντονμπάς που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και να το είχε χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να ζητήσει άμεση βοήθεια από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. συμπεριλαμβανομένου αυτού που θα συνεπαγόταν τη λαθραία προστασία των ερευνητικών εγκαταστάσεων πυρηνικών όπλων της. Η Μόσχα ουσιαστικά προέτρεψε αυτή τη συνωμοσία την τελευταία στιγμή μέσω της αποφασιστικής παρέμβασής της σε αυτό το γειτονικό κράτος που είχε καταληφθεί από φασίστες, επιτρέποντας έτσι στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (RAF) να καταστρέψουν τη μυστική στρατιωτική υποδομή της Δύσης εκεί που θα μπορούσε να διευκολύνει την απόβαση τους στην Ουκρανία ως καθώς και να χρησιμοποιηθεί για συμβατική επίθεση στη Ρωσία μετά την εξουδετέρωση των δυνατοτήτων πυρηνικής δεύτερης επίθεσης.

Ο Πρόεδρος Πούτιν παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με αυτές τις επικείμενες απειλές για τις κόκκινες γραμμές εθνικής ασφάλειας της χώρας του τους δύο μήνες από τότε που μοιράστηκε τις προτάσεις του για την εγγύηση της ασφάλειας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αυτός ο βετεράνος πολιτικός γνωρίζει πώς λειτουργεί η διεθνής διπλωματία και δεν ήθελε να κηρύξει δημόσια τον κώδωνα του κινδύνου για αυτήν την Κρίση που μοιάζει με κουβανέζικους πυραύλους στην καρδιά της Ευρώπης, ενώ εξακολουθεί να επιδιώκει ειλικρινά μια ειρηνική πολιτική επίλυση. Το να μιλάει ανοιχτά για αυτές τις πολύ σοβαρές απειλές θα μπορούσε να θεωρηθεί από τα MSM ως «αβάσιμος εκφοβισμός ενός διαταραγμένου ηγέτη» και κατά συνέπεια να τορπιλίσει τη διπλωματία υψηλού επιπέδου του με τη Δύση. Δυστυχώς, οι συνομιλητές του δεν πήραν στα σοβαρά την προειδοποίησή του όταν είπε πως η Ρωσία θα καταφύγει σε στρατιωτικοτεχνικά μέσα για να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια εάν χρειαστεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ολόκληρος ο κόσμος σοκαρίστηκε όταν τελικά ερρίφθη ο κύβος για αυτήν την κρίση το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, αναφέροντας λεπτομερώς την ακριβή φύση αυτών των απειλών στην ομιλία του προς το ρωσικό λαό. Οι άνθρωποι ήταν σοκαρισμένοι αφού δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο κοντά είχε φτάσει ο κόσμος σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Τα MSM, όπως ήταν αναμενόμενο, έκαναν τα πάντα ακριβώς όπως τα είχε αποκαλύψει νωρίτερα τέτοιες λεπτομέρειες, ενώ η πλειοψηφία του λαού του συσπειρώθηκε πίσω από την πατριωτική τους ηγεσία αφού κατανόησε την υπαρξιακή φύση της απειλής από το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Δεν επρόκειτο μόνο για την εξουδετέρωση των δυνατοτήτων πυρηνικής δεύτερης επίθεσης της χώρας τους ούτε για συμβατική επίθεση μετά, αλλά και για τον οπλισμό της φασιστικής Ουκρανίας με πυρηνικά.

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία μεταξύ των αντικειμενικών παρατηρητών πως η ειδική αποστολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά μια προληπτική αποστολή με στόχο την αποτροπή του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου διασφαλίζοντας ότι τα δόλια στρατηγικά σχέδια ασφαλείας των ΗΠΑ που συνδέονται με τις τρεις απειλές που αναφέρονται στην προηγούμενη πρόταση της προηγούμενης παραγράφου δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Γνωρίζοντας τώρα ότι όλα αυτά συνέβαιναν στα παρασκήνια ενόψει της μοιραίας ανακοίνωσης του Προέδρου Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου, το κοινό θα πρέπει να έχει μια καλύτερη ιδέα για το πώς λειτουργεί πραγματικά η διεθνής διπλωματία. Ο κόσμος δε γνωρίζει πάντα τι συμβαίνει κρυφά στα υψηλότερα επίπεδα διακρατικών σχέσεων, γι' αυτό ορισμένες εξελίξεις φαίνονται συγκλονιστικές, αλλά είναι απολύτως λογικές εκ των υστέρων.

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα και αναμφισβήτητα η πιο σημαντική εδώ και πολλές γενιές. Αν η Μόσχα δεν είχε ενεργήσει στρατιωτικά σε προληπτική αυτοάμυνα όταν το έκανε, τότε η χώρα αυτή θα ήταν πιθανότατα ήδη σε καλό δρόμο για να εκβιαστεί πυρηνικά από το Κίεβο και τους δυτικούς προστάτες του, ειδικά εάν το ΝΑΤΟ έστελνε δυνάμεις για να προστατεύσει τις μυστικές εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων της Ουκρανίας με το πρόσχημα της «υπεράσπισής τους» μετά την εντατικοποίηση ενός τρίτου γύρου εμφυλίου πολέμου στο Donabss, όπως υποψιάζονταν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ότι επρόκειτο να γίνει από τον πληρεξούσιό του. Όλα φαίνονται πολύ τεταμένα και επικίνδυνα αυτήν την στιγμή, αλλά θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχε ξεκινήσει η ειδική επιχείρηση. Η Ρωσία κυριολεκτικά μόλις έσωσε τον κόσμο από έναν επικείμενο πυρηνικό πόλεμο στο εγγύς μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail