Τα ΗΑΕ αποκαθιστούν τον Μπασάρ αλ Ασαντ - Στο Ντουμπάι ο Πρόεδρος της Συρίας

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ την Παρασκευή επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνάντησε τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ-Μακτούμ, Αντιπρόεδρο και Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κυβερνήτη του Εμιράτου του Ντουμπάι, στην κατοικία του στο Αλ-Μαρμούμ στο Ντουμπάι.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ χαιρέτισε την επίσκεψη του Προέδρου Αλ Άσαντ και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων αδελφότητας, εκφράζοντας τις ειλικρινείς ευχές του για τη Συρία και το λαό της ώστε να επικρατήσει η ασφάλεια σε όλη τη χώρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι συνολικές σχέσεις των δύο χωρών και οι προοπτικές διεύρυνσης του πεδίου της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε οικονομικό, επενδυτικό και εμπορικό επίπεδο, με τρόπο που να τις προάγει στις φιλοδοξίες των δύο αδελφών λαών.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος αλ Άσαντ έγινε δεκτός κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι από τον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Προεδρικών Υποθέσεων.

Επίσης την Παρασκευή συνάντησε την Υψηλότητά του Σεΐχη Μοχάμαντ μπιν Ζάιντ Αλ Ναχιάν, διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σεΐχης Ζαγιέντ, ο οποίος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο αλ Άσαντ στο παλάτι αλ-Σατίε (Qasr Al Shatie), θεώρησε ότι αυτή η επίσκεψη έρχεται στο πλαίσιο της αδελφικής διάθεσης και συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών για διαφορετικά θέματα, επιβεβαιώνοντας ότι η Συρία θεωρείται βασικός πυλώνας της αραβικής ασφάλειας, επομένως, η στάση των ΗΑΕ είναι σταθερή στην υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και σταθερότητας της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail