Ρωσικά πλοία ανασυντάσσονται κοντά στην Οδησσό, προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση

Freepen.gr - Κοντά στην Οδησσό, ρωσικά πλοία ανασυντάσσονται και προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση. Οι δυνάμεις αεράμυνας και άλλες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμες να αποκρούσουν επιθέσεις. Στα περίχωρα της πόλης δημιουργήθηκαν σημεία ελέγχου.

Σύμφωνα με το Ukrinform, ο Σέρχι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος του Επιχειρησιακού Αρχηγείου της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, έκανε την ακόλουθη δήλωση στη σελίδα του στο Facebook.

"Από τις 6 Μαρτίου, τα εχθρικά στρατεύματα κοντά στην Οδησσό ανασυντάσσονται και προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση. Τα εχθρικά πλοία συνεχίζουν να πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα. Αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο - η αεράμυνα μας και άλλες μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι έτοιμες να αποκρούσουν την επίθεση του εχθρού», είπε ο Μπράτσουκ.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της άμυνας της Οδησσού για τις 5 Μαρτίου, ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Maksym Marchenko, τόνισε ότι σε δύο ημέρες κοντά στην Οδησσό "τρία μαχητικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από μονάδες αεράμυνας, τρεις πιλότοι συνελήφθησαν. [ …] Έχουν δημιουργηθεί σημεία ελέγχου σε βασικές περιοχές και εντείνουμε τον έλεγχο στους δρόμους για να αποτρέψουμε τις δραστηριότητες ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης".

"Θέλω να πω ότι θα παλέψουμε για την Οδησσό μας ό,τι και να γίνει. Και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε", είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές δημιουργούν εξειδικευμένες αποθήκες τροφίμων σε κάθε συνοικία της περιφέρειας της Οδησσού, ώστε οι άνθρωποι να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τομέα αυτό σε καμία περίπτωση.

Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι τάγματα της δεύτερης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Οδησσού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail