Εντολή Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου από μη φιλικές χώρες μόνο σε ρούβλια!

Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα αρνηθεί να δεχθεί πληρωμές για προμήθειες φυσικού αερίου σε «συμβιβασμένα» νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου και του ευρώ, και θα προχωρήσει με πληρωμές σε ρούβλια, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη στη συνάντηση με το υπουργικό συμβούλιο.

«Πήρα την απόφαση να εφαρμόσω το συντομότερο δυνατό το πακέτο μέτρων για τη μεταφορά πληρωμών -θα ξεκινήσουμε από αυτό- για το φυσικό μας αέριο που παρέχεται στα λεγόμενα "μη φιλικά" κράτη σε ρωσικά ρούβλια», είπε ο Πρόεδρος.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο σε άλλες χώρες σύμφωνα με τους όγκους και τις τιμές που ορίζονται σε προηγούμενες συναφθείσες συμβάσεις, σημείωσε ο Πούτιν.

«Θα ήθελα να τονίσω χωριστά ότι η Ρωσία θα συνεχίσει οπωσδήποτε να προμηθεύει φυσικό αέριο σύμφωνα με τους όγκους και τις τιμές, τις αρχές τιμολόγησης που καθορίστηκαν σε προηγούμενα συναφθείσες συμβάσεις», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Οι ξένοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις απαιτούμενες συναλλαγές μετά τη μετατροπή των διακανονισμών φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες σε ρούβλια, είπε ο Ρώσος ηγέτης.

"Ζητώ από την κυβέρνηση να δώσει την κατάλληλη οδηγία στη Gazprom για αλλαγές σε συμβάσεις. Ταυτόχρονα, πρέπει να παρέχεται σε όλους τους ξένους καταναλωτές η ευκαιρία να πραγματοποιούν τις απαιτούμενες συναλλαγές", είπε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail