«Νέα Bayraktar έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία και βρίσκονται σε υπηρεσία μάχης»

Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του έχουν υποσχεθεί σχεδόν 20.000 αντιαρματικά όπλα και πυραύλους στην Ουκρανία στον αγώνα της κατά των ρωσικών δυνάμεων, και η χώρα φαίνεται να έχει παραλάβει επιπλέον όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία.

«Το ποσό της βοήθειας που λαμβάνουμε αυξάνεται. Ο αριθμός των χωρών που παρέχουν αυτή τη βοήθεια αυξάνεται. Ακόμη και εκείνες οι χώρες για τις οποίες φαινόταν αδύνατο εντάσσονται», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov σε ανάρτησή του στο Facebook την Τετάρτη.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τις φήμες για την παράδοση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στην Ουκρανία και ανακοίνωσε περαιτέρω υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Νέα Bayraktar έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία και βρίσκονται σε υπηρεσία μάχης. Θα υπάρξουν περισσότερα stingers και javelins», είπε ο Reznikov.

Η παράδοση πιθανότατα έγινε τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, όταν τα μεταφορικά Airbus A400M της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν ορισμένες πτήσεις μεταξύ Άγκυρας και Rzesow στη Νότια Πολωνία, έγραψε ο δημοσιογράφος David Hambling για το περιοδικό Forbes την Πέμπτη.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail