Η Ουκρανία είναι σε επαφή με την Τουρκία για περισσότερα Bayraktar

Freepen.gr - Ο Vadym Prystaiko, ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για την αγορά περισσότερων από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της χώρας, τακτικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεσαίου μεγέθους που μπορούν να μεταφέρουν αντιαρματικούς πυραύλους, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του BBC. την Τρίτη.

«Δεν έχουμε δικά μας μαχητικά drones, προσπαθούμε να παράγουμε έναν τύπο που ονομάζουμε «drone Kamikaze». Στο μεταξύ, χρησιμοποιούμε αναγνωριστικά drones από διαφορετικές χώρες. Είμαστε σε επαφή με την Τουρκία σχετικά με [την αγορά] περισσότερων επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο Prystaiko την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC.

«Αν και η Τουρκία μας τα προμηθεύει, απέχουμε ακόμη πολύ από το να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά. … Έχουμε αρκετούς χειριστές drone και εξακολουθούν να εκπαιδεύονται στην Τουρκία αυτήν την στιγμή», πρόσθεσε ο πρέσβης.

Η Ουκρανία και η Τουρκία έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς αμυντικής βιομηχανίας, μια σχέση που έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail