Όξυνση Βαρσοβίας και Μόσχας: Η Πολωνία ανακοίνωσε την απέλαση 45 Ρώσων διπλωματών

wikimapia.org/8695918/Russian-Embassy
Freepen.gr - Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από 45 Ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω υποψιών για κατασκοπεία, επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βαρσοβία Σεργκέι Αντρέεφ, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

«Έλαβα ένα σημείωμα για την απέλαση 45 υπαλλήλων μας λόγω δραστηριοτήτων που δε συμμορφώνονται με τη Σύμβαση της Βιέννης», είπε στους δημοσιογράφους μετά την αποχώρησή του από το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας.

Ο πρέσβης διευκρίνισε ότι το διπλωματικό προσωπικό πρέπει να αποχωρεί σε διάφορες ώρες, το μέγιστο αυτών είναι πέντε ημέρες.

Ο Αντρέεφ σημείωσε πως επίσημα, μετά την παραλαβή της σημείωσης, οι διπλωματικές σχέσεις συνεχίζονται, αλλά χαρακτήρισε την απόφαση της Βαρσοβίας αβάσιμη.

«Οι υπάλληλοί μας επιδίδονταν σε κανονικές διπλωματικές και εμπορικές δραστηριότητες», τόνισε ο πρέσβης.

Οι πολωνικές αρχές δεν ζήτησαν την απέλαση του ίδιου του Αντρέεφ. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail