Πρόστιμα της ΑΑΔΕ σε πάνω από 300.000 ανεμβολίαστους!

Εικόνες χάους παρατηρούνται στις Εφορίες το τελευταίο διάστημα από χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν για το πρόστιμο των 50 και 100 ευρώ, που τους επιβλήθηκαν, επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Από: sofokleousin.gr

Οι ανεμβολίαστοι 60άρηδες ξεπέρασαν τις 300.000 και όπως ειδοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ τους έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 50 ή 100 ευρώ και εφόσον δεν εμβολιαστούν θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται το «χαράτσι» των 100 ευρώ το μήνα.

Οι τιμωρηθέντες προσέρχονται στις Δ.Ο.Υ., όπου επικρατούν σκηνές για να διαμαρτυρηθούν και να υποβάλουν ενστάσεις και ενδικοφανείς προσφυγές, αλλά οι υπάλληλοι των Εφοριών έχουν λάβει εντολή να μην τις δέχονται και τους παραπέμπουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στα δικαστήρια.

Παρά την άρνηση των εφοριακών να παραλάβουν τις ενστάσεις, ορισμένοι τις αφήνουν πάνω στα γραφεία των υπαλλήλων και επικρατεί γενικά ένα κομφούζιο, ενώ με τις συμβουλές των δικηγόρων τους προσφεύγουν ομαδικά στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι ανεμβολίαστοι που εντοπίστηκαν μέσα από την πλατφόρμα  emvolio.gr ανέρχονται σε 317.962 άτομα, στα οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο 50 ευρώ για τον μισό Ιανουάριο, δεδομένου ότι η υποχρέωση ξεκινούσε από την 16η Ιανουαρίου.

Για τον Φεβρουάριο και τους επόμενους μήνες το πρόστιμο θα φτάσει στο ποσό των 100 ευρώ. Από το σύνολο των εντοπισθέντων ως ανεμβολίαστους, στους 297.207 εστάλη μήνυμα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (ηλεκτρονική κοινοποίηση), για τη χρέωση του προστίμου, ενώ οι 20.755 ενημερώθηκαν με συστημένη επιστολή από την ΑΑΔΕ.

Το πρόστιμο μηνός Ιανουαρίου έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022, ενώ μετά τη λήξη της προθεσμίας αρχίζουν να επιβάλλονται οι προσαυξήσεις.

Τι γράφει το έγγραφο της ΑΑΔΕ

Στην πράξη επιβολής προστίμου για τους ανεμβολίαστους, που έχει στη διάθεσή του το Σin αναφέρεται συγκεκριμένα: «Πρόστιμο ποσού 50 ευρώ στον υπόχρεο… δεδομένου ότι με το ανωτέρω έγγραφο της ΓΓΠΣΔΔ διαπιστώθηκε παράβαση της μη διενέργειας υποχρεωτικού εμβολιασμού για την περίοδο 2022-01».

Προστίθεται επίσης ότι το πρόστιμο μπορεί να προσβληθεί στα αρμόδια δικαστήρια με την άσκηση προσφυγής ενώπιον των τακτικών δικαστηρίων.

Ακόμη σε περίπτωση αμφισβήτησης της επιβολής προστίμου λόγω μη υποχρέωσης εμβολιασμού ή ύπαρξης νόμιμου λόγου απαλλαγής από την υποχρέωση αυτή (απαγόρευση για λόγους υγείας ή άλλοι λόγοι), θα πρέπει να ανατρέξουν για οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr/prostima, αναφορικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να οδηγήσουν σε διαγραφή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail