Πανίσχυρη στη θάλασσα! Δύο ακόμη θηρία αντιτορπιλικά 052D στη διάθεση των Κινέζων

Freepen.gr - Το Ναυτικό του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) φέρεται να έθεσε σε υπηρεσία δύο νέα αντιτορπιλικά τύπου 052D.

Τα αντιτορπιλικά θα ονομαστούν Zhanjiang και Jiaozuo, ανέφερε ο κινεζικός στρατός την Τρίτη.

Μετά τον παροπλισμό του παλιού Zhanjiang, ενός αντιτορπιλικού Type 051 με αριθμό κύτους 165, τον Αύγουστο του 2020, το νέο Zhanjiang, ένα αντιτορπιλικό νέας γενιάς με τον ίδιο αριθμό κύτους με το παλιό πλοίο, τέθηκε σε υπηρεσία περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα.



Το άλλο πολεμικό πλοίο με το όνομα Jiaozuo έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι, ανέφερε η έκθεση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του πλοίου ή της ώρας και της τοποθεσίας του ταξιδιού.



Αυτό δείχνει ότι το Jiaozuo έχει επίσης μπει σε υπηρεσία όπως, εικάζουν Κινέζοι αναλυτές. Σύμφωνα με το βίντεο της εφημερίδας Jiaozuo Daily, το πλοίο είναι πιθανότατα αντιτορπιλικό τύπου 052D. Σύμφωνα με το σήμα του που εμφανίζεται στην αναφορά, ο αριθμός κύτους του πλοίου είναι 163.

Με βάση το γενικό μοτίβο κατασκευής πλοίων και τις προηγούμενες εμπειρίες, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να τεθεί σε λειτουργία ένα αντιτορπιλικό μετά την καθέλκυσή του, επομένως τα υπόλοιπα Type 052D που έχουν καθελκυστεί είναι πιθανότατα ήδη σε υπηρεσία ή πρόκειται να στρατολογηθούν σύντομα, είπε ανώνυμα ένας Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στους Global Times την Τετάρτη.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail