Το Βερολίνο απαγορεύει το RT DE και η Μόσχα τη ρωσική έκδοση της Deutsche Welle

Russian Presidential Spokesman Dmitry Peskov - Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr - Το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τον ρωσικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RT DE, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως σαφής. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, θα έλεγα ακόμη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να εκπέμπουν στη Γερμανία. Αυτό δεν είναι παρά παραβίαση της ελευθερίας του λόγου", σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Μπορούμε μόνο να μετανιώσουμε [για την απόφαση]», είπε ο Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε από οποιοδήποτε σχόλιο για τα αντίποινα της Ρωσίας. «Το υπουργείο Εξωτερικών θα τα ανακοινώσει, δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε», είπε.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης απαγόρευσε στο RT DE να εκπέμπει στα γερμανικά στη Γερμανία λόγω έλλειψης άδειας, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε δήλωση την Τετάρτη. Σύμφωνα με το έγγραφο, το RT DE, το οποίο απαιτεί άδεια εκπομπής σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, ούτε χορηγήθηκε ούτε ζήτησε άδεια. Ως εκ τούτου, διέταξε το κανάλι να σταματήσει τη μετάδοση on-air, στο Διαδίκτυο, μέσω της εφαρμογής για κινητά και μέσω του δορυφόρου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα θα ανακοινώσει αντίποινα την Πέμπτη, προχωρώντας τελικά σε αντίστοιχη ενέργεια με τη Deutsche Welle στη Ρωσία. Η διπλωματική υπηρεσία δήλωσε ότι η απόφαση των γερμανικών αρχών δεν άφησε στη Μόσχα άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει αντίποινα εναντίον γερμανικών μέσων ενημέρωσης που είναι διαπιστευμένα στη Ρωσία και ορισμένων διαμεσολαβητών του Διαδικτύου που διέγραψαν αβάσιμα τους λογαριασμούς του RT DE από τις πλατφόρμες τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail