Η Roscosmos αναστέλλει τις εκτοξεύσεις από το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας

Freepen.gr - Ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ, η Roscosmos αναστέλλει τη συνεργασία της με ευρωπαίους εταίρους για εκτοξεύσεις στο διάστημα από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας στο Κουρού, ανακοίνωσε το Σάββατο ο διευθύνων σύμβουλος της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Σε απάντηση στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των επιχειρήσεών μας, η Roscosmos αναστέλλει τη συνεργασία της με Ευρωπαίους εταίρους για την οργάνωση διαστημικών εκτοξεύσεων από το κοσμοδρόμιο Kourou και αποσύρει το τεχνικό της προσωπικό [… ] από τη Γαλλική Γουιάνα», δήλωσε ο Rogozin στο κανάλι του στο Telegram.

Στο κοσμοδρόμιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 87 Ρώσοι πολίτες κι οργανώνεται η αναχώρησή τους.

Η ΕΕ επέβαλε σκληρές οικονομικές και τεχνολογικές κυρώσεις σε 64 βασικές ρωσικές δομές, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου Progress και του διαστημικού κέντρου. Η ΕΕ περιόρισε σημαντικά την πρόσβασή τους σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τεχνική βοήθεια και εμπόριο τεχνολογίας και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού γεώτρησης πετρελαίου για την Αρκτική. Ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ περιλαμβάνει επίσης συσκευές επικοινωνίας, ηλεκτρονικά, ημιαγωγούς, αεροσκάφη και διαστημικά εξαρτήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail