Από τους πανηγυρισμούς για την άφιξη των Rafale στο Βατερλό της Αττικής Oδού: Τόσο μεγάλο κακό και ούτε μια παραίτηση!

Η πατρίδα μας δοκιμάζεται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια από τα στοιχεία της φύσης. Πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί και εσχάτως πρωτοφανείς χιονοθύελλες έχουν μπει στην καθημερινότητα μας.

Από: hellasjournal.com / Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ *

Εμείς ωστόσο επιμένουμε να μη τα καταφέρνουμε. Και σίγουρα η ευθύνη για το χάος ανήκει στην κυβέρνηση. Στην κάθε κυβέρνηση. Τίποτε δε μάθαμε δυστυχώς μέσα από τις συνεχόμενες σκληρές δοκιμασίες.

  • Δικαιολογία καμιά δεν υπάρχει. Για ένα ακραίο φαινόμενο που ήταν αναμενόμενο. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν και οι τηλεοράσεις Βούιζαν.

Αναρωτιέμαι τί χειρότερο θα γινόταν δηλαδή αν δεν το περιμέναμε. Δρόμοι κλειστοί και απροσπέλαστοι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, νοικοκυριά χωρίς νερό και ηλεκτρικό και άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους επί ώρες μια ανάσα από την Αθήνα!

Εντάξει ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημοσίως συγνώμη. Κάτι είναι κι αυτό, αλλά σίγουρα δε φτάνει… Η συγγνώμη έχει αξία, αν συνοδεύεται από τη φράση “έκανα λάθος”. Και κάτι τέτοιο δεν το ακούσαμε.

Ωστόσο ο τελευταίος που δικαιούται να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση είναι ο τέως πρωθυπουργός και η παρέα του. Δοκιμάστηκαν κι αυτοί και τα έκαναν θάλασσα! Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τη φονική πλημμύρα και τη φονική πυρκαγιά στην Μάντρα και το Μάτι Αττικής με τους δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας .

Στο μόνο που έχει δίκαιο η αντιπολίτευση είναι ότι οι περίφημες ιδιωτικοποιήσεις δεν έφερναν την άνοιξη στη χώρα μας. «θα έπρεπε να έχουμε μάθει από τις συνεχόμενες κρίσεις ότι χρειάζεται να ενισχύσουμε τα δημόσια εργαλεία και τις δημόσιες υποδομές, όμως δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία», υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτιέμαι: Και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια στην εξουσία γιατί δεν έκανε τίποτε απολύτως για να διορθώσει τα κακώς κείμενα;

Ναι το δημόσιο είναι και δυσκίνητο είναι και δυσλειτουργικό και είναι και πολλά άλλα που δε βοηθούν τη χώρα να πάει μπροστά. Λύθηκαν όμως τα προβλήματα του καθημερινού πολίτη με την ιδιωτικοποίηση των πάντων; (δώσαμε λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, εθνικές οδούς, Ηλεκτρισμό, τηλέφωνα,, τίποτε δεν είναι δικό μας). Όχι ασφαλώς.

Η Αττική οδός μας έδωσε πειστική απάντηση. Σε μια χώρα με διόδια που προκαλούν ίλιγγο! Για ένα δρόμο που πληρώνουμε 2,80 ευρώ για λίγα χιλιόμετρα και για μια εταιρεία που βγάζει ένα σκασμό λεφτά, που όταν τα βρει σκούρα δε φταίει αυτή, φταίνε οι βαριά φορολογούμενοι πολίτες!

Όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να βρεθεί και ο βασικός ένοχος. Στην προκειμένη περίπτωση κύριος ένοχος δεν είναι ο κακός μας ο καιρός, αλλά ο υπουργός κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Εγώ σας το είχα πει μα εσείς δε του δώσατε τη σημασία που έπρεπε.

  • Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι για τα σαλόνια, είναι καλός για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι καλός να συμβουλεύει τους πάντες ασχέτως ιδεολογίας, δεν είναι για το πεδίο της μάχης ο άνθρωπος!
  • Κι αυτές οι δουλειές που τον βάλαμε να κάνει θέλουν ανθρώπους που ξέρουν να χρησιμοποιούν φτυάρια, μάνικες, γαλότσες και άρβυλα!

Καλά η Κατερίνα Παπακώστα (βουλευτής της ΝΔ) σε ποια χώρα αλήθεια ζει; «Έπρεπε», λέει «να μπουν πρόστιμα στους εγκλωβισμένους πολίτες γιατί δεν είχαν αλυσίδες». Μα τον Θεό, βρέστε αλυσίδες να δέσουμε μερικούς μήπως βρούμε την ησυχία μας! Τέτοιους βουλευτές έχουμε, αλλά τέτοιοι που είμαστε και εμείς, τέτοιοι μου φαίνεται μας ταιριάζουνε..

Συμπέρασμα: Το επιτελικό κράτος όταν δεν λειτουργεί την ευθύνη την έχει ο επιτελάρχης. Με ασκήσεις επί χάρτου δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

Κάποιοι μιλούν για την ατομική ευθύνη των πολιτών που ασφαλώς δεν φτάνει αλλά σίγουρα βοηθά. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν ήταν αρκετή να περιορίσει το πρόβλημα.

Άσχετο: Έχουν πολύ πλάκα στο αγγλικό κοινοβούλιο. Δέστε τους πως συνεδριάζουν. Μου θυμίζουν φοιτητική συνέλευση σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο…

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστής
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail