Gowind: Τα φονικά χαρακτηριστικά, το σύστημα μάχης SETIS και η σύνδεση με τα Rafale

Η Gowind διαθέτει αισθητήρες και οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς, με δυνατότητα να αντιμετωπίζουν κάθε είδους συμβατική ή ασσύμετρη απειλή.

H Gowind είναι μια πολύ ισχυρή μαχητική μονάδα επιφανείας, με stealth χαρακτηριστικά, πλήρως διαλειτουργική με τα συστήματα ΝΑΤΟ, εξοπλισμένη με τα δοκιμασμένα συστήματα μάχης (SETIS) των φρεγατών FREMM που βρίσκονται σε υπηρεσία με το Γαλλικό Ναυτικό, όπως επίσης και με τις φρεγάτες νέας γενιάς FDI, που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή.

Από: newpost.gr

Σημεία αναφοράς

-Η Gowind έχει επιλεγεί από τρια ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΝΑΥΤΙΚΑ, και αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία και επιχειρεί με το στόλο του Αιγυπτιακού Ναυτικού. Η πλατφόρμα ενσωματώνει τη μακρόχρονη εμπειρία της Naval Group καθώς και του Γαλλικού Ναυτικού. Οι πραγματικές επιχειρησιακές επισημάνσεις έχουν ενσωματωθεί, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την ικανότητά της να λειτουργεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο στο κόσμο.

-Η Gowind προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο δοκιμασμένων και υπερσύγχρονων συστημάτων για επιχειρήσεις ASW, ASuW, AAW στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

-Το πρώτο πλοίο της κλάσης παραδόθηκε στο Αιγυπτιακό Ναυτικό μόλις 36 μήνες μετά την παραγγελία. Ο σχεδιασμός και η βιομηχανική διαδικασία είναι πλήρως εξασφαλισμένες
Σύστημα Μάχης

Η Gowind διαθέτει αισθητήρες και οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς, με δυνατότητα να αντιμετωπίζουν κάθε είδους συμβατική ή ασσύμετρη απειλή, σε ανοιχτά ή ενάλια θαλάσσια περιβάλλοντα. Τα περισσότερα από τα συστήματα των Gowind που προτείνονται είναι κοινά με τις FDI HN. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των αισθητήρων και των οπλικών συστημάτων είτε είναι κοινά, είτε ανήκουν στην ίδια οικογένεια προϊόντων.

Το σύστημα μάχης της Gowind, ολοκληρώνεται μέσω του συστήματος μάχης SETIS. Δοκιμασμένο σε εν πλώ επιχειρήσεις υψηλής έντασης, με τις φρεγάτες του Γαλλικού Ναυτικού, με ανάπτυξη οδηγούμενη από τις απαιτήσεις του τελευταίου, το SETIS επί των Gowind, παρέχει στους χρήστες του την ακριβέστερη και πιο καθαρή τακτική επιχειρησιακή εικόνα καθώς και αποτελεσματική και ασφαλή αντίδραση των οπλικών συστημάτων. Χάρη στην κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία και τις βασικές αρχές (π.χ. κοινή διαδικασία αξιολόγησης απειλών και κατανομής οπλικών συστημάτων), οι χειριστές και το προσωπικό συντήρησης θα αλλάζουν εύκολα από το ένα πλοίο στο άλλο.

Χάρη στο κοινό, διαλειτουργικό μεταξύ των δυνάμεων του ΠΝ μέσω κοινών συστημάτων επικοινωνιών, το SETIS ενσωματώνει επίσης τις ζεύξεις και τα πρότυπα του ΝΑΤΟ που ταιριάζουν στα Rafale της ελληνικής ΠΑ, με το ίδιο απαιτητικό επίπεδο απόδοσης που απαιτούνται για τις γαλλικές FDI και τα γαλλικά Rafale. Το SETIS αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά αυτών των εκτεταμένων κοινών δυνατοτήτων επιχειρήσεων Πολεμικού Ναυτικού & Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιπροσθέτως, εάν απαιτηθεί από το ΠΝ, οι προσομοιωτές που προσφέρονται από τη Naval Group, για την εκπαίδευση στο SETIS των χειριστών του CIC, θα δώσουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν τα πληρώματα και των FDI HN και των Gowind. Η Naval Group μπορεί να προσφέρει ένα ευέλικτο πρόγραμμα εκπαίδευσης πληρωμάτων ΠΝ και στα δύο πλοία και όταν τα σενάρια απαιτούν σύμπτωση, υπάρχει δυνατότητα να παρασχεθεί ταυτόχρονη εκπαίδευση.

Πλατφόρμα

Παρά το ότι διαθέτει μικρότερο μέγεθος, η Gowind ακολουθεί τα ίδια πρότυπα ΝΑΤΟ, ως προς τον σχεδιασμό, με την FDI, για την ασφαλή επιχειρησιακή χρήση, ανάκτηση και μεταφορά του βαρέως τύπου ελικοπτέρου, MH-60 ROMEO.

Τα ελικόπτερα του ΠΝ, αναπτυγμένα από οποιοδήποτε πλοίο, εκ των δύο τύπων, μπορούν να ανεφοδιαστούν, να επιχειρήσουν μετά από γρήγορη εντολή ή να φιλοξενηθούν το ίδιο καλά και στους δύο τύπους των πλοίων.

Επιπλέον, διαθέτει το ίδιο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλατφόρμας με αυτό που διαθέτει η FDI HN. Οι κοινές και φιλικές προς το χρήστη διεπαφές μηχανών, θα προσφέρουν στους χειριστές όχι μόνο μια εύκολη εκπαίδευση, αλλά και την ευελιξία να αλλάζουν εύκολα από τη Gowind στην FDI HN και αντίστροφα, εάν απαιτηθεί.

Αξίζει επίσης να τονίστει άλλο ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: H Gowind είναι εφοδιασμένη με την ίδια σειρά Κύριας Μηχανής και αδρανειακών μονάδων με αυτές που διαθέτει η FDI HN, διευκολύνοντας έτσι την εκπαίδευση των μηχανικών χειριστών, και βελτιστοποιώντας τη συντήρηση των συστημάτων και στους δύο τύπους πλοίων.

Τέλος, η Gowind και η FDI HN έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με απαιτητικά στρατιωτικά πρότυπα. Τα κοινά σημεία στη διάταξη των διαμερισμάτων, τη διανομή και τους τύπους του πυροσβεστικού εξοπλισμού καθώς και των βοηθητικών συστημάτων θα διευκολύνουν την εκπαίδευση του πληρώματος και τη συντήρηση και των δύο τύπων πλοίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail