Οξύνει το Κίεβο στη γραμμή επαφής - Ουκρανικό drone με τα σημάδια της Luftwaffe «κατέβασαν» οι Ρωσόφωνοι

Freepen.gr - Ενώ η Δύση συνεχίζει να πυροδοτεί την υστερία για τη φανταστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Κίεβο συνεχίζει τις προετοιμασίες του, με τη συμμετοχή του στρατού και της SBU, για να επιτεθεί στην DPR και την LPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ), προκειμένου να αναγκάσει τη Ρωσία να παρέμβει για να προστατεύσει τον πληθυσμό του Ντονμπάς.

Μακριά από τις φαντασιώσεις των δυτικών χωρών και των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εξαιρετική συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, η Ουκρανία συνεχίζει τις προετοιμασίες της για τουλάχιστον αιματηρές προκλήσεις, αν όχι μια ξεκάθαρη επίθεση κατά της DPR και της LPR, προκειμένου να αναγκάσει τη Ρωσία να εμπλακεί στη σύγκρουση στο Ντονμπάς, γράφει το donbass-insider.com.

Για παράδειγμα, στις 8 Φεβρουαρίου 2022, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR ανακοίνωσε πως ανάγκασε ένα ουκρανικό drone Leleka 100 να προσγειωθεί κοντά στο Kalinovo – Borshchvatoye καθώς επρόκειτο να διορθώσει τα πυρά πυροβολικού από την 24η Ταξιαρχία του Ουκρανικού Στρατού.

«Σήμερα, κατά παράβαση του πρώτου σημείου της δέσμης πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση της εκεχειρίας, που απαγορεύει ρητά τη χρήση οποιουδήποτε drone, ο εχθρός εκτόξευσε ένα drone Leleka-100 στην περιοχή της τοποθεσίας Popasnaya για να πραγματοποιήσει αναγνώριση και στη συνέχεια προσαρμόστε τα πυρά του πυροβολικού από τις θέσεις της 24ης ταξιαρχίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής LPR, Ιβάν Φιλιπονένκο.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Πρόσθεσε ότι το drone ήταν σε θέση να μεταδίδει «εικόνες βίντεο σε πραγματικό χρόνο, να προσδιορίζει ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες, να τις μεταδίδει στο σημείο ελέγχου πυρός και να καταγράφει αυτές τις πληροφορίες».

«Ταυτόχρονα, καταγράφηκε η προέλαση πυροβολικού της 24ης ταξιαρχίας στις θέσεις βολής τους και η ετοιμότητα για βολή μιας διμοιρίας όλμων του 2ου τάγματος κοντά στο χωριό Novoaleksandrovka», είπε ο Φιλιπονένκο.

Όμως, χάρη στη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Triton M1, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR κατάφερε να προσγειώσει βίαια το ουκρανικό drone κοντά στο χωριό Kalinovo-Borshchvatoye.

Οι φωτογραφίες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που καταγράφηκαν είναι πολύ εποικοδομητικές και δείχνουν ξεκάθαρα τη νεοναζιστική ιδεολογία των Ουκρανών στρατιωτών που το έστειλαν πάνω από το έδαφος της LPR (τα φτερά του drone φέρουν τα ίδια σημάδια με τα αεροπλάνα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιος πόλεμος).

Η LPR ανακοίνωσε πως στέλνει όλα τα στοιχεία που συλλέγονται για το drone στον ΟΑΣΕ, ώστε ο οργανισμός να αντιδράσει σε αυτή την παραβίαση των συμφωνιών που υπέγραψε η Ουκρανία.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR εντόπισε επίσης την ανάπτυξη πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων BM-21 Grad 122 mm κοντά στο χωριό Belogorovka στο τμήμα του Donbass που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό. Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων εντοπίστηκαν επίσης από ένα drone του ΟΑΣΕ, το οποίο δεν έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει αυτές τις πληροφορίες στην καθημερινή του έκθεση.

Από την πλευρά της DPR, δημοσιογράφοι από το War Gonzo ανέφεραν ότι 12 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών BM-30 Smerch 300 mm εντοπίστηκαν κοντά στη Μαριούπολη. Λόγω της μεγάλης εμβέλειας αυτών των εκτοξευτών πυραύλων (από 70 έως 90 km ανάλογα με τα πυρομαχικά) και της μικρής απόστασης μεταξύ της Μαριούπολης και των ρωσικών συνόρων (50 km), οι δημοσιογράφοι του War Gonzo πιστεύουν πως αυτοί οι Smerch είναι εκεί για να καταστρέψουν οποιοδήποτε νηοπομπή που έρχεται από τη Ρωσία για να βοηθήσει τους Ρωσόφωνους σε περίπτωση επίθεσης από την Ουκρανία. 

Η διόρθωση των βολών θα γίνει από τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktars που έχει αγοράσει το Κίεβο. Ανακοίνωσαν επίσης ότι είχαν εντοπίσει την άφιξη συστημάτων αποναρκοθέτησης από την ουκρανική πλευρά σε αυτό το τμήμα του μετώπου. Από την πλευρά της, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR κατέγραψε την κίνηση ουκρανικών αρμάτων μάχης εντός 15 χιλιομέτρων από τις θέσεις της κοντά στο Ντόνετσκ. Μια ομάδα αρμάτων μάχης της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού καταγράφηκε κοντά στο Novotroitskoye και δύο διμοιρίες τανκς ανακαλύφθηκαν κοντά στην Avdeyevka. 

Περισσότερα τανκς εντοπίστηκαν κοντά στην Gorlovka. Μια ομάδα αρμάτων μάχης της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας εντοπίστηκε κοντά στο Novgorodskoye. Στην ίδια περιοχή ο ουκρανικός στρατός εισήγαγε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για να εμποδίσει τον ΟΑΣΕ να καταγράψει παραβιάσεις των συμφωνιών του Μινσκ με τα drones του. Οι ουκρανικές ψυχολογικές επιχειρήσεις και τα κέντρα πληροφοριών εργάζονται επίσης σκληρά για να τροφοδοτήσουν την ουκρανική προπαγάνδα. Για παράδειγμα, δύο βίντεο αναρτήθηκαν σε ουκρανικούς πόρους που δείχνουν στρατιώτες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής να σκοτώνονται από Ουκρανούς ελεύθερους σκοπευτές. Αλλά η Λαϊκή Πολιτοφυλακή κατάφερε να πάρει στα χέρια της τα πρωτότυπα, μη επεξεργασμένα αρχεία βίντεο και φαίνεται η προετοιμασία και η ανάσταση των σκοτωμένων ψευδοστρατιωτών της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail