Ο Μπάιντεν θα υπογράψει διάταγμα για κυρώσεις, επενδυτικές απαγορεύσεις, εμπόριο με την DPR και την LPR

AP Photo/Alex Brandon
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για κυρώσεις λόγω της αναγνώρισης από τη Ρωσία της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ (LPR και DPR). Το έγγραφο, μεταξύ άλλων, θεσπίζει απαγόρευση για τους Αμερικανούς να χρηματοδοτούν και να επενδύουν στην DPR και την LPR καθώς και στο εμπόριο με τις δημοκρατίες.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν απαγορεύει «νέες επενδύσεις στις λεγόμενες περιοχές DNR ή LNR της Ουκρανίας ή άλλες περιοχές της Ουκρανίας που μπορεί να καθορίσει ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών (συλλογικά, οι «Καλυπτόμενες Περιφέρειες»), από άτομο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου κι αν βρίσκεται, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Επιπρόσθετα, εισάγεται απαγόρευση για «την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, άμεσα ή έμμεσα, οποιωνδήποτε αγαθών, υπηρεσιών ή τεχνολογίας από τις Καλυπτόμενες Περιοχές», καθώς και για «την εξαγωγή, επανεξαγωγή, πώληση ή προμήθεια, άμεσα ή έμμεσα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από πρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου κι αν βρίσκεται, οποιωνδήποτε αγαθών, υπηρεσιών ή τεχνολογίας στις Καλυπτόμενες Περιοχές».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Επιπλέον, το εκτελεστικό διάταγμα εκχωρεί στην αμερικανική κυβέρνηση την εξουσία να επιβάλλει κυρώσεις σε άτομα που δραστηριοποιούνται στις δύο δημοκρατίες.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε την κυριαρχία των DPR και LPR. Με τους ηγέτες τους υπογράφηκαν συμφωνίες φιλίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail