Πυραύλους κρουζ BrahMos αποκτούν οι Φιλιππίνες!

Freepen.gr - Οι Φιλιππίνες υπέγραψαν συμφωνία ύψους 374,96 εκατομμυρίων δολαρίων με την BrahMos Aerospace Private Ltd. για την προμήθεια της παραλλαγής αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων κρουζ BrahMos με βάση την ξηρά. Αυτή είναι η πρώτη παραγγελία εξαγωγής για τον πύραυλο, ο οποίος είναι κοινό προϊόν μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας των Φιλιππίνων Ντελφίν Λορενζάνα και τον Ατούλ Ντινκάρ Ρανέ, Γενικό Διευθυντή της BrahMos Aerospace Pvt. Ε.Π.Ε. σε τελετή με τηλεδιάσκεψη.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση τριών συστοιχιών, εκπαίδευση για χειριστές και συντηρητές καθώς και το απαραίτητο πακέτο ολοκληρωμένης υποστήριξης Logistics (ILS). Το σύνταγμα παράκτιας άμυνας των Πεζοναυτών των Φιλιππίνων θα είναι το βασικό σώμα που θα έχει τα νέα πυραυλικά συστήματα.

Όπως αναφέρθηκε από το The Hindu στις 14 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας των Φιλιππίνων Ντελφίν Λορενζάνα υπέγραψε τη σχετική απόφαση στις 31 Δεκεμβρίου αποδεχόμενος την πρόταση της BrahMos Aerospace στην τιμή των 374.962.800 δολαρίων.

Εκτός των Φιλιππίνων υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση πυραύλων BrahMos από πολλές χώρες. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Η Ινδία και η Ρωσία είχαν από καιρό συμφωνήσει σε έναν αρνητικό κατάλογο εξαγωγών για την πώληση του πυραύλου.

Ο BrahMos είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της DRDO και της ρωσικής NPO Mashinostroyeniya, και ο πύραυλος πήρε το όνομά του από τους ποταμούς Brahmaputra και Moskva. Ο πύραυλος είναι ικανός να εκτοξευτεί από ξηρά, θάλασσα, υποθαλάσσια μέσα και αέρα κατά επιφανειακών και θαλάσσιων στόχων και εδώ και πολύ καιρό έχει εισαχθεί σε υπηρεσία με τις ινδικές ένοπλες δυνάμεις.

Το βεληνεκές του πυραύλου αρχικά είχε ανώτατο όριο στα 290 km σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του καθεστώτος ελέγχου τεχνολογίας πυραύλων.

Ένα τέτοιο σύστημα δε θα έπρεπε να απασχολήσει και την Ελλάδα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail