Πως η Ρωσία θα αναπτύξει «ευφυείς» πυραύλους κρουζ στην Κούβα

Η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους κρουζ με βεληνεκές έως και 2.500 χιλιόμετρα στην Κούβα.

Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα αναπτύξει τα πυρηνικά της όπλα στο έδαφος της Κούβας και της Βενεζουέλας, καθώς αυτό είναι αντίθετο με ορισμένες συνθήκες και θα οδηγήσει μόνο σε σημαντική αύξηση της έντασης σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Viktor Baranets, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως η Κούβα και η Βενεζουέλα δεν ενδιαφέρονται να χτίσουν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός τους, η Ρωσία μπορεί εύκολα να μεταφέρει εδώ τους «έξυπνους» πυραύλους της με βεληνεκές έως και 2,5 χιλιάδες χλμ., κάτι που είναι υπεραρκετό για να χτυπήσει στόχους στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον Viktor Baranets, η Ρωσία μπορεί κάλλιστα να στείλει τα υποβρύχια της στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων των ντίζελ-ηλεκτρικών που φέρουν πυραύλους κρουζ Calibr. Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, αυτό είναι υπεραρκετό για να χτυπήσει βασικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

"Η Ρωσία έχει ευφυή όπλα χωρίς πυρηνικές κεφαλές. Θα ήταν δυνατό να αναπτυχθεί ένα υποβρύχιο ντίζελ στην Κούβα. Οι πύραυλοί του έχουν εμβέλεια βολής 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτό θα είναι αρκετό για τους πυραύλους Kalibr να πετάξουν στη Φλόριντα. Οι ναύτες θα αναπαύονται στην παραλία της Κούβας και θα υπηρετούν το σκάφος», - αναφέρει ο Viktor Baranets σύμφωνα με δημοσίευση του «InfoReactor».

Μεταξύ άλλων, η Ρωσία μπορεί επίσης να αναπτύξει την τακτική της αεροπορία μεγάλης εμβέλειας στην Κούβα ή τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας Tu-22M3, ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών, συγκροτημάτων Kinzhal κ.λπ. Δεδομένης της ανάγκης προστασίας αυτής της κατεύθυνσης, αυτές οι χώρες της Λατινικής Αμερικής μπορεί επίσης να λάβουν ρωσικά συστήματα S-400 και ραντάρ πάνω από τον ορίζοντα, τα οποία θα αυξήσουν τον χρόνο απόκρισης σε χτυπήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετές φορές. 

* πληροφορίες Avia

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail