Ο Πούτιν πυροδότησε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή απλώς τον απέτρεψε;

Το τελευταίο αφήγημα πολεμικών πληροφοριών των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι ότι ο Πρόεδρος Πούτιν μόλις πυροδότησε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η πραγματικότητα είναι πως μόλις τον απέτρεψε. Η ομιλία του Ρώσου ηγέτη προς τον λαό του νωρίς το πρωί της Πέμπτης το κατέστησε πολύ σαφές και θα έπρεπε να είναι πλήρως κατανοητό από όσους θέλουν πραγματικά να μάθουν την αλήθεια για αυτό που μόλις συνέβη. Όπως εξήγησε ο συγγραφέας στις τελευταίες αναλύσεις του σχετικά με το πώς «η εκστρατεία σοκ και δέος της Ρωσίας στην Ουκρανία στοχεύει στην επίλυση της ευρωπαϊκής πυραυλικής κρίσης» και «Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποκαταστήσει την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα», καθώς και το έργο του «Ιχνηλατώντας το Γεωστρατηγική ακολουθία της απόπειρας περιορισμού της Ρωσίας από τις ΗΠΑ», η Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη απλώς διεξάγει έναν προληπτικό πόλεμο πριν ξεκινήσει ο προγραμματισμένος Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος των ΗΠΑ.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν ολίγοις, οι ΗΠΑ και οι αντιρωσικοί σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δημιουργούσαν κρυφά στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία για να ξεκινήσουν τον δικό τους επικείμενο πόλεμο εναντίον αυτής της γειτονικής πυρηνικής δύναμης. Πρώτα, ωστόσο, η Ουάσιγκτον ήθελε να εξουδετερώσει τις δυνατότητες πυρηνικής δεύτερης επίθεσης της Μόσχας μέσω της περιφερειακής ανάπτυξης «αντιπυραυλικών συστημάτων» και όπλων κρούσης, συμπεριλαμβανομένων μιας μέρας υπερηχητικών πυραύλων και ακόμη και στην ίδια την Ουκρανία. Αυτό συνέπεσε με την αποχώρηση των ΗΠΑ από συμφωνίες στρατηγικών όπλων, όπως η Συνθήκη για τους αντιβαλλιστικούς πυραύλους (ABM), η συνθήκη για πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) και η συνθήκη ανοιχτών ουρανών, τα οποία αποσταθεροποίησαν την ευρωπαϊκή ασφάλεια καθιστώντας τις προθέσεις του στρατού των ΗΠΑ ακόμη πιο διφορούμενες για τη Ρωσία.

Η ομιλία του Προέδρου Πούτιν από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ανακοίνωσε την αναγνώριση από τη χώρα του των Δημοκρατιών του Ντονμπάς τον είδε να περιγράφει σχολαστικά την υπαρξιακή φύση της απειλής που συνιστά για τη Ρωσία η μυστική στρατιωτική υποδομή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Περιέγραψε τα αεροδρόμια, τις βάσεις και τα λιμάνια τους στη χώρα, τα οποία προειδοποίησε ότι σύντομα θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τα δικά του, αν και αφού πρώτα προφανώς εξουδετερωθούν οι ρωσικές δυνατότητες του πυρηνικού δεύτερου χτυπήματος. Η ομιλία του πρωινού της Πέμπτης συνέκρινε τον κατευνασμό του ΝΑΤΟ από τη μετασοβιετική Ρωσία για τρεις δεκαετίες με τον κατευνασμό της Ναζιστικής Γερμανίας από τον Στάλιν πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλώνοντας ότι «Δε θα κάνουμε αυτό το λάθος για δεύτερη φορά. Δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε. Εκείνοι που φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ορίσει δημόσια τη Ρωσία ως εχθρό τους».

Σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, «Αν δούμε τη σειρά των γεγονότων και τις εισερχόμενες αναφορές, η αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και αυτών των δυνάμεων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Ετοιμάζονται και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή». «Δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή για την υπεράσπιση της Ρωσίας και του λαού μας, εκτός από αυτή που αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε σήμερα», αποκάλυψε ο Πρόεδρος Πούτιν, γι' αυτό «σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να αναλάβουμε τολμηρή και άμεση δράση». Στη συνέχεια εξέδωσε αυτό που ερμηνεύεται ευρέως ως πυρηνική προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ: «Ανεξάρτητα από το ποιος προσπαθεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας ή πολύ περισσότερο να δημιουργήσει απειλές για τη χώρα μας και τον λαό μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ρωσία θα απαντήσει αμέσως και οι συνέπειες θα να είναι τέτοιες που δεν έχετε ξαναδεί σε ολόκληρη την ιστορία σας».

Για όλους αυτούς τους λόγους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα διευκρίνισε ότι «Δεν είναι αρχή πολέμου, είναι πρόληψη μιας κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια στρατιωτική αντιπαράθεση». Αυτό που εννοούσε ήταν ακριβώς αυτό που είχε πει ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν, δηλαδή πως ένας πολύ μεγαλύτερος πόλεμος που θα μπορούσε επικίνδυνα να κλιμακωθεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αποφεύχθηκε από την προληπτική ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία με στόχο την εξουδετέρωση των λανθάνοντων, επικείμενων και καυτών απειλών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από αυτή τη χώρα. Αυτό καθιστά την στρατιωτική αποστολή της Μόσχας πραγματικά ειρηνευτική αφού η Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη επιδίωξε υπεύθυνα να αποτρέψει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι να τον πυροδοτήσει. Η Ρωσία πραγματικά δεν είχε άλλη επιλογή από το να δράσει τώρα.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε επίσης το πρωί της Πέμπτης ότι «Ακόμα και τώρα, με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, η κατάσταση για τη Ρωσία γίνεται χειρότερη και πιο επικίνδυνη κάθε χρόνο». Όπως είπε, «είναι γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια προσπαθούμε υπομονετικά να καταλήξουμε σε συμφωνία με τις κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με τις αρχές της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρώπη. Ως απάντηση στις προτάσεις μας, αντιμετωπίζαμε πάντα είτε κυνική εξαπάτηση και ψέματα είτε απόπειρες πίεσης και εκβιασμού, ενώ η βορειοατλαντική συμμαχία συνέχισε να επεκτείνεται παρά τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες μας. Η στρατιωτική της μηχανή κινείται και, όπως είπα, πλησιάζει τα σύνορά μας». Είναι επομένως κατανοητό γιατί η Ρωσία έπρεπε τελικά να δράσει.

Άλλωστε, ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε ήδη γνωστό το εφεδρικό του σχέδιο στις 21 Δεκεμβρίου μιλώντας σε μια Διευρυμένη Συνάντηση του Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας. Τότε, είπε ότι «αυτό που κάνουν, ή προσπαθούν ή σχεδιάζουν να κάνουν στην Ουκρανία, δεν γίνονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα εθνικά μας σύνορα. Είναι στο κατώφλι του σπιτιού μας. Πρέπει να καταλάβουν πως απλώς δεν έχουμε πού να υποχωρήσουμε». Αυτό το γεγονός συνέπεσε με τη δημοσίευση από τη Ρωσία των αιτημάτων της για εγγύηση ασφάλειας προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας. Η Μόσχα ζήτησε νομικές εγγυήσεις για την ανάσχεση της συνεχούς επέκτασης του μπλοκ προς τα ανατολικά, την απομάκρυνση των όπλων κρούσης από τα σύνορα της Ρωσίας και την επιστροφή στο ηπειρωτικό στρατιωτικό status quo που κατοχυρώνεται στην πλέον ανενεργή Ιδρυτική Πράξη Ρωσίας-ΝΑΤΟ του 1997. Δυστυχώς, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση απέρριψε την τελευταία ευκαιρία για μια διπλωματική λύση.  

Αν η Ρωσία δεν είχε ενεργήσει την Πέμπτη, είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να είχαν χρησιμοποιήσει το πρόσχημα του τρίτου γύρου εμφυλίου πολέμου που ενθάρρυναν το Κίεβο να προκαλέσει το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ανατολική Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν επιδρομές στη χώρα αυτή σε έκτακτη βάση με το ψεύτικο πρόσχημα της «υπεράσπισης» της, ενώ στην πραγματικότητα όλα θα ήταν για λαθραία επιδίωξη επιδείνωσης της ασφάλειας της Ρωσίας, όπως εξηγείται. 

Ως εκ τούτου, ο Πούτιν δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την ειδική επιχείρηση του στρατού του στην Ουκρανία το πρωί της Πέμπτης, η οποία αναμφισβήτητα απέτρεψε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ακολουθούσε αναπόφευκτα με τον καιρό αν η Ρωσία συνέχιζε να κατευνάζει τις ΗΠΑ, θεωρώντας ότι αυτή η πυρηνική υπερδύναμη δεν ήταν ποτέ ειλικρινής σχετικά με το σεβασμό των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας του ομολόγου της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail